To je to što me zanima!

Vatikan vjeruje da je Bog mogao stvoriti i svemirce

Kao što na Zemlji postoji puno vrsta živih bića, tako je Bog mogao stvoriti i druga, jednako tako razumna bića, kazao je Papin astronom
Vidi originalni članak

Vjera u Boga spojiva je s vjerovanjem u izvanzemaljce, kazao je direktor vatikanskog opservatorija Jose Gabriel Funes, koji čak misli da možda negdje postoji planet koji nastanjuju bića koja nisu počinila istočni grijeh.
- Kao astronom, ja vjerujem u Boga koji je stvoritelj svemira - rekao je u utorak u razgovoru za vatikanske novine L'Osservatore Romano isusovac otac Funes. No dodao je da iako dokazi ne postoje, ne može isključiti mogućnost da na drugim planetima ima života.
- Kao što na Zemlji postoji puno živih bića, tako je Bog mogao stvoriti i druga, jednako razumna bića - rekao je Papin astronom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Ćofi 14.05.2008.

    Zena82, demokracija. Svako ima pravo na svoje mišljenje, svako ima pravo reći šta njemu osobno ne valja, za razliku od srednjeg vijeka gdje bi čovjeka vješali kad bih rekao da ne vjeruje u Isusa. Ja ću uvijek imat negativno mišljenje prema vjernicima, jel vjernici obožavaju nametat to da vjeruju, dok ja kao ne vjernik vidim to kao provokaciju koja mi nikako ne paše. \"Bog te blagoslovio\", \"nemoj hvalit meni hvali Bogu\" i slično...I sad mi reci, kako pustit \"vas\" vjernike da vjerujete u miru kad vi ne želite vjerovat u miru?

  • user_25460 14.05.2008.

    pa logično je da ako je Bog stvorio sve da je stvorio i vanzemaljce.Mi smo samo propali pokušaj!

  • dbanon_ri 14.05.2008.

    \"istočni grijeh\" HAHAHA zar se to sada tako kaže.. e onda sam ga i ja učinio.. više puta LOL..

Komentiraj...
Vidi sve komentare