To je to što me zanima!

Vatra je aktivirala granate, u eksplozijama ozlijeđen pastir

Vatra, koja je gutala korov na polju kod Krupe, aktivirala je mine. Druga granata koja je eksplodirala, Dušanu Ljubičiću (59) ozlijedila je prsni koš i desnu šaku
Vidi originalni članak

Najprije je grunuo prvi, pa drugi metak, a onda i dvije granate. Pogledao sam dolje. Krvi je bilo posvuda po mojim hlačama, kaže Dušan Ljubičić (59). 

On je u četvrtak oko 17 sati čuvao ovce u blizini Krupe gdje je izbio požar. Dušan je sjedio na suhozidu i razmišljao da sam počne gasiti požar dok je vatra gutala korov. Vatra je ubrzo aktivirala mine. Druga granata koja je eksplodirala ozlijedila mu je prsni koš i desnu šaku u kojoj su mu polomljene kosti i dvije arterije. 

- Bio sam posve uvjeren u to da tamo nema mina. Nema postavljene table, ni bilo kakvog upozorenja - kaže Dušan, koji je prije 5 godina sa sinom gasio veliki požar gotovo na istom mjestu na kojem je sada stradao. Kazao je kako su detonacije odjekivale i nakon što je došao doma. Iz zadarske policije kažu da sumnjaju da je Dušan započeo požar paleći korov na polju, a on tvrdi kako to nije učinio. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • gorski1 27.03.2011.

    ovaj tip je vec jednom na istom mjestu gasio pozar , koji je vjerojatno swam i potpalio , znaci da mu je to podrucje dobro poznato , koi mine koje je 91-ve sam i postavljao sa bradatom si btatijom , malo se ipak za.........bo , pa ga njegove mine umalo ne dodjose glave - steta..

  • vuvuzela007 25.03.2011.

    A ovaj naš BJELOGLAVI SUP iz vlade želi sto vise pastira, sramota!!!

  • zd1 25.03.2011.

    Ma što pričaš gluposti plavuša 13.. Otkud ti pravo da vrijeđaš. Nije mi drago da je taj stradao ali taj je imao tridesetak godina kad su u toj Krupi bili srpski topnički položaji i on vjerojatno zna gdje se nalaze te granate. Kako će nadležna tijela znati da tu ima granata 20 km od linije razgraničenja. Ovaj gospodin to nije prijavio jer se boji da bi netko pitao: "Otkud vi gospodine Dušane znate da tu ima granata i da su tu bili topovi od kojih su ginuli civili po hrvatskim selima". I sad vi nadobudni pljucate po predsjednici Vlade RH a radi čega....Sramota!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare