To je to što me zanima!

Vatrogasci ostaju bez goriva, Lučkom sada prijete poplave

Vatrogasci ostaju bez goriva za pumpu koja im ispumpava vodu. Stanari su očajni, ne znaju kome se obratiti. Mirko Špišić kaže da ih od poplave dijeli par tisuća kuna
Vidi originalni članak

U ulicu Dolenica u Lučkom od Uskrsa DVD Botinec, Hrašće, Odra, Brezovica i Obrežje ispumpavaju vodu iz podruma kuća. S obzirom na to da su ostali bez novčanih sredstava koja su im potrebna da plaćaju gorivo za pumpu biti će prisiljeni obustaviti intervenciju zbog čega stanarima spomenute ulice prijeti poplava.

- Vatrogasci su s nama 24 sata na dan. Mi ne odlazimo na posao niti spavamo i svi smo udružili snage, a sada će nam sav trud pasti u vodu - rekao je Ilija Šarić (42) koji od 1995. od kada živi u ulici Dolenica nikada nije imao problema s poplavom. Voda u podrumima ne prestaje nadirati, a pumpa u minuti izbaci 800 litara. 

- Kako nam je rečeno da naše područje spada pod gradsku četvrt zapad, kontaktirao sam predsjednika ove četvrti gospodina Baturića. Rekao je da se više nema sredstava i sve što može je dati iz vlastitog džepa te da će to i napraviti jer druge nema. No to nema smisla. Jedni na druge prebacuju lopticu, a nama za sat vremena pumpe prestaju raditi - dodao je Šarić. U sat vremena pumpa koja im je jedini spas od poplave potroši 10 do 15 litara. Stanari su očajni jer ne znaju kome se obratiti za pomoć. Šarićev susjed Mirko Špišić (52) dodao je kako ih od poplave dijeli par tisuća kuna. 

- Toliko treba da se omogući daljnji rad pumpe. Bojim se da ćemo uskoro biti potopljeni. Ovo nisam doživio od kad živim ovdje odnosno od 1989.- rekao je Špišić. 

Dolaskom novinara na terenu pojavila se cisterna za ispumpavanje iz Vodovoda i odvodnje.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • vujacka 06.04.2013.

    ova godina čudna sva

  • nelnell 05.04.2013.

    Izgleda da je voda došla kod pogrešni ljudi ,neki bi to riješili čiri -bu ,čiri -ba problem riješen,previše gledaju spužvabob-slockani u kanticu po slasticu ,stanari su kupili gorivo za one koi nisu informirani a takođe i punpe ,ne 1 ,ni 2 ,več.....,,ako koi čarobnjak ima neka nam pomogne

  • 05.04.2013.

    Ali zato ne može nestati goriva za službene aute tijela državne uprave a pogotovo lokalne uprave, nepotrebnih županija i raznih načelničića općina. Vozili bi se vi svi svojim autima za te plaće koje imate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare