To je to što me zanima!

Vatrogasci spasili maslinu staru 1500 god. u Kaštelu

Vandali su zapalili staru maslinu u Kaštel Štafiliću. Ona je zaštićeni spomenik prirode. Vatrogasci su brzo intervenirali. Stablo su gasili samo vodom
Vidi originalni članak

Vandali su zapalili 1500 godina staru maslinu u Kaštel Štafiliću. Ona je zaštićeni spomenik prirode. Prolaznici su primijetili vatru i odmah pozvali vatrogasce. Vatrogasci su brzo intervenirali. Stablo su gasili samo vodom kako ona ne bi došla u kontakt s bilo kakvim kemikalijama. Spriječili su vatru da se proširi na cijelo stablo. U petak su na teren izašli stručnjaci koji kažu da je nagorio unutarnji ogranak masline u dužini od dva metra te da veće štete nema.
- U unutrašnjosti masline buktala je jaka vatra, što se vidi i po dubini izorjele površine. Ipak, njeno je deblo u odličnom stanju, a krošnja jaka i zelena, i ove neće imati previše utjecaja na nju. Ipak, u redovnoj rezidbi bit ćemo još pažljivije nego inače - rekao je ravnatelj Instituta za jadranske kulture iz Splita Slavko Perica.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • gladijator 12.09.2009.

    šta im ne bi čovjek kosti polomio?! zamisli maslina ima 1500 godina, prošla je pitaj boga koliko ratova, čuva pitaj boga koje i kolike tajne, da bi 2009 došla neka djeca i svojom nepromišljenošću zapalila 1500 godina staru povjest! kad bi čovjek mogao imati porodično stablo 1500 godina unazad.

  • brko1 11.09.2009.

    Hebem im mater ludu huligansku, treba ih pobit ih ko štakore za primjer drugima!

  • dusansk 11.09.2009.

    _ebo maslinu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare