To je to što me zanima!

Već 40 godina ne može upisati oca ni na jednom dokumentu

Stjepan Topolnjak ističe da može uzeti pola imovine nepoznatog čovjeka, a ne može u rodni list upisati ime svog oca. Kao otac mu je upisan mamin bivši muž
Vidi originalni članak

Živim s tim da niti na jednom dokumentu nemam upisano ime mog pravog oca, neutješan je Stjepan Topolnjak (46) iz Velike Gorice.

Njegova majka Ana 60-ih se razvodila od Tome Kosa. Upoznala je Stjepana Topolnjaka i s njim započela živjeti. Rodio im se sin. Nazvali su ga Stjepan i dobio je očevo prezime Topolnjak. No u matičnom uredu upisali su da je otac djeteta Tomo Kos jer formalno taj brak još nije bio okončan.

Iako su se Ana i suprug Stjepan žalili, kako priča sin, birokrati su bili neumoljivi. Rekli su im da su postupili po službenoj dužnosti. Javio se i Tomo Kos te izjavio da nije otac malenog Stjepana, no nitko se nije obazirao na to.

– U međuvremenu su umrli i Tomo Kos i moj otac. Tek sam tada uvidio da moja priča ima i drugu dimenziju. Naime, mogao sam zatražiti pola nasljedstva Tome Kosa. Nisam to učinio. No istovremeno, nisam mogao dobiti nasljedstvo svog oca jer nisam mogao dokazati da mi je roditelj - žali se Stjepan ogorčen sustavom.

Iako mu je majka još živa, boji se da će njezinom smrću izgubiti svaku nadu.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • 13.09.2012.

    I eto nove nepravde i novih boli nakon svega što mi je napravljeno. Nakon svega i mama mi je preminula a na ostavinskom na rješenju koje je napisano od strane javnog bilježnika ponovno pogreška i javni bilježnik dostavlja rješenje na kojem piše ime moje mame Ana Topolnjak dj. Kos a ispravno je Ana Topolnjak dj. Klasnić. Dakle ponovno ista stvar pogreška administracije i opet nitko nije kriv i pitam se dokle to i zašto ? Zaista više ne mogu vjerovati da netko može to napraviti nakon svega opet i opet i opet nitko nije kriv no opet nepravda i opet pogreška i stvarno mi je svega dosta i može li mi itko normalan objasniti dokle tako i zašto se baš sve to meni događa i dokle će ? Ovo je stvarno prava noćna mora

  • afrikanac 23.04.2012.

    Uzmi kalašnjikov i podji u ured gradonačelnika ...

  • AutismSpeaks 19.04.2012.

    Ne treba se cuditi, vjerovali ili ne takav je zakon. Dan danas to je jedan od onih zakona preuzetih iz stare juge. Kada se zena rastane jos 300 dana nakon rastave braka, ako se u medjuvremenu rodi dijete a majka se nije udala za novog partnera, kao otac djeteta upisuje se bivsi suprug. Znam jer se meni to dogodilo, rodila sam sina a nije proslo tih famoznih 300 dana i kao otac je upisan bivsi muz. Morali smo pokretati sudski postupak osporavanja i utvrdjivanja ocinstva koji je ne bi vjerovali trajao 2 godine. Zakon je osmisljen zbog toga da se zastite odbacene i potjerane trudne zene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare