To je to što me zanima!

Već 'gulio' zbog prometa, a sad su ga kaznili jer nije cijepio psa

Nakon što nije mogao platiti 20.000 kuna prometnih kazni, Karlovčaninu su odredili rad za opće dobro. No, nije ga do kraja odradio jer je predmet otišao u zastaru. Sada je opet kažnjen sa 600 kuna
Vidi originalni članak

KA portal je već pisao o Karlovčaninu koji je dobio 20.000 kuna kazne zbog prometnih prekršaja, ali mu je nisu uspjeli naplatiti, pa su mu odredili rad za opće dobro. On ga, međutim, u gradskom poduzeću Mladost nije do kraja odradio jer je u međuvremenu predmet otišao u zastaru. Isti čovjek je prekršajno kažnjavan jer su mu pronašli pušku M-48 koju je ilegalno držao, a nakon svega opet se našao na Prekršajnom sudu zbog pomalo neobičnog razloga – nije cijepio psa.

Proglasili su ga krivim jer tijekom prošle godine psa nije cijepio protiv bjesnoće te su ga osudili na novčanu kaznu od 600 kuna. On se branio da je 11-godišnjeg Reksija nije cijepio jer je nezaposlen pa nema primanja, te da živi od povremenog rada na crno.

Tereti ga veterinarski inspektor koji nije mogao ući u dvorište zbog visoke ograde, iako je svaki puta uočio psa u kućici na lancu kraj dvorišne zgrade, koji je po opisu, boji, starosti i pasmini odgovarao onom kojega je imao u bazi podataka – Reksiju, a koji nije cijepljen tri godine za redom.

Navodi da je još 2014. godine naložio vlasniku da ga cijepi, no da ga on još uvijek nije cijepio. Inače, za ovaj prekršaj propisana je kazna od 2.000 do 6.000 kuna, ali je sud išao ispod zakonskog minimuma zbog težih životnih okolnosti okrivljenika.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • ichbin2 30.01.2018.

    s obzirom na zakonske okvire kazne, bili su dosta i blagi u presudi

  • humster 30.01.2018.

    mozda se bojao ako cijepi psa da mu ne postane autistican

  • Jackal1 30.01.2018.

    Koja je poanta ovog novinskog clanka ? Kakve veze imaju kazne za promet i drzanje oruzja sa kaznom veterinarskog inspektora ? Sta novinari nemaju pametnijeg posla, a i kakve su to institucije koje bez valjanog i opravdanog razloga daju na uvid nekom novinaru koje i kakve kazne doticni ima.Ako se tu radi o brizi za zdravlje zivotinje i ljudi, onda kakve veze ima koliko je isti imao prometnih kazni, kako ih je ili nije platio itd.Mislim stvarno smo dno od naroda i od drzave.Ispod clanaka o hanzekovicu nema opcije komentiranja da ljudi nebi mogli ostaviti komentar i svoj osvrt na izjave Kolinde i drugih,kako se radi o humanistu.Mozda je doticnog bas taj "humanista" ovrsio pa isti nema za cijepit psa.Pisite vi radje o pravim kriminalcima, pisitite koliki je novac opet bandic oprao u areni na konto rukometa, to vi pisite,a ne sranja i muda pod bubrege

Komentiraj...
Vidi sve komentare