To je to što me zanima!

Već je ubijao i ranije: Tko je terorist koji prijeti Salopeku?

Krije se iza maske: Zločinac koji je nožem prijetio Salopeku je iskusni terorist. Na internetu su ISIL-ovci objavili kako je Hrvatska ratovala protiv Islamske države
Vidi originalni članak

Svi stručnjaci za terorizam slažu se u jednom - čovjek koji na snimci prijeti otetom Tomislavu Salopeku sigurno je već prije ubijao.

Iako Britanci nagađaju kako je riječ o zloglasnom Jihadi Johnu, njihovom državljaninu koji je otišao u redove Islamske države i postao egzekutor, to nitko ne može potvrditi. No stručnjaci vjeruju kako je terorist na snimci iskusan.

- Organizacija sa Sinaja prije nije prijetila na ovakav način. Ovo im je prvi put da koriste ISIL-ove metode, jer su dosad, isključivo bombaškim i samoubilačkim napadima ciljali na vojne i policijske postrojbe na Sinaju, te turističke destinacije. Ta novost pokazuje i nastavak davanja potpore i lojalnosti pripadnicima Islamske države - kaže Vedran Obućina, stručnjak za Bliski istok sa Sveučilišta u Rijeci.

Dodaje kako je vrlo izgledno da se u akciju šalje čovjek koji ima iskustvo u egzekuciji.

- Ta teorija drži vodu. On je na neki način osiguranje ISIL-a da će se prijetnja ostvariti - kaže Obućina.

24sata

Internetom kruži slična snimka na kojoj muškarac iste visine i odjeven u jednaku uniformu kao Salopekov otmičar, s nožem u lijevoj ruci stoji iza zarobljenika kojeg je netom poslije toga i pogubio. Stručnjaci kažu da je vrlo nezahvalno nagađati o mogućem identitetu krvnika, budući da ih ISIL ima više.

- Sjetite se samo snimki masovnih pogubljenja u kojima i po 20-ak krvnika istodobno odrubljuje glavu žrtvi - rekao nam je Mate Laušić.

Ni to što nož drži u lijevoj ruci ne mora značiti da je nužno ljevak.

- Kad je u pitanju uniforma s pustinjskom šarom, ona sama po sebi nije neuobičajena. No sve uniforme tih terorista, pa i one crne, imaju vrlo zanimljiv kroj. To nisu uniforme koje možete kupiti ili nabaviti u nekom army shopu te je očito da su rađene posebno za njihove borce - kaže Laušić.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • davorko1 08.08.2015.

    Mogucnosti isil-ovih krvnika, kojih naravno ima vise, je ta da skinu maske pa se prosecu po LIJEPOJ NASOJ kao i svaki dr.za koga se ne zna ni TKO JE ni STO JE, a mi kao i sve druge docekamo rasirenih ruku....FUCK!!!!!

  • evome 08.08.2015.

    Smeče životinjsko, takve bi trebalo po indijanskom, zavezati za mravinjak i pustiti da mravi polako satima grizu komadič po komadič.

  • 779danai4ure 08.08.2015.

    ima bit da njima ništa i niko nemože na fin način i da jedino razume isti' jezik' pa onda najbolje sve polit petroljen i užgat ka i u onom filmu di se lipo osjeti miris napalma u ranu zoru! nisan za tu metodu ali izgleda da jedino to razume a i neće bit više nevinih žrtava!

Komentiraj...
Vidi sve komentare