To je to što me zanima!

Večernje toalete, crni smokinzi: Originalni bečki bal u Zagrebu

Bal je započeo izvedbom orkestra koji je odsvirao skladu 'Original Wiener Strauss Capelle'. Članovi plesne škole Wiener tanzkomitee potom su izveli Facherpolonaise
Vidi originalni članak

Bečki bal povezuje dva grada, dvije države u jednom posebnom, neraskidivom prijateljstvu. Upravo u godini kulture Republike Austrije i Hrvatske, po prvi puta Bečki val povezuje Beč i Zagreb, istaknuo je voditelj ceremonije prvog Bečkog bala koji je u subotu u 20 sati počeo u dvorani Hrvatskog državnog arhiva. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Večernje toalete, crni smokinzi, orkestar i Sacher torta bili su samo dio prestižnog Bečkog bala koji je po prvi puta došao u Zagreb. Događaj je bio humanitarnog karaktera, a okupio je dvjestotinjak uglednika i građana.

Bal je započeo izvedbom orkestra koji je odsvirao skladu 'Original Wiener Strauss Capelle'. Članovi plesne škole Wiener tanzkomitee potom su izveli glazbeno plesnu točku Facherpolonaise. Nakon uvodnih govora i zahvala, plesna skupina je još jednom zaplesala. Izveli su valcer, a svi raspoloženi gosti iz publike ubrzo su im se pridružili na plesnom podiju.  

Na prvom Bečkom balu u Zagrebu po prvi puta je Bečki orkestar Original Strauss Capelle Wien izveo i glazbenu koračnicu Jelačić marš, inače odu austrijskog skladatelja Johann Straussa hrvatskom banu Josipu Jelačiću. Nastupila je i posebna gošća, hrvatska sopranistica Antonella Malis. Izvela je nekoliko njemačkih arija, a uzvanici su je nagradili velikim pljeskom i ovacijama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Večera je bila u nekoliko sljedova. Za glavno jelo poslužena je tradicionalna Bečka šnicla, a za desert neizostavna 'Sacherica'. 

-Jako je zanimljivo, nikada nisam prisustvovala ovakvom događaju. Sve je jako raskošno i sviđa mi se. Ako me pozovu još koji put, svakako ću doći – veselo je komentirala glumica Ana Begić Tahiri. 

Originalnim Bečkim balom obilježeno je 100 godina djelovanja međunarodne humanitarne organizacije Lions, a događaj se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Iako predsjednica ipak nije došla na bal, u njeno ime pojavio se Tomislav Madžar. Dio prihoda od ulaznica doniran je Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Zagreb. Okupljeni gosti uživali su u čarima Bečkog bala do dugo u noć. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 19.06.2017.

    Kakva su ovo preseravanja ?

  • OrcaPerestrojka 18.06.2017.

    Poždere se i popije 200 000 eura. A skupi se 50 000 eura. Računica vam nije baš jasna !

  • kokaza10 18.06.2017.

    Koja humanitarna?? Pa nismo svi sa Marsa pali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare