To je to što me zanima!

Vedrana Pribičević: Tko će patiti zbog sankcija Rusiji? Pa, zna se

NOVI EXPRESS Kraći esej naše analitičarke o posljedicama uvođenja šestog paketa sankcija Moskvi, pogotovo onoga dijela koji se odnosi na izvoz energenata
Vidi originalni članak

Europska unija donijela je šesti paket sankcija Rusiji kojim pokušava dodatno povećati pritisak na rusku ekonomiju i oslabiti sposobnost Kremlja da vodi rat u Ukrajini. Do sada su restrikcije bile ograničene na financijski sektor, no čini se da nisu dale željeni rezultat pa je Europska unija s partnerima posegnula za težom artiljerijom. Još na početku invazije ekonomisti su upozoravali da jedino sankcije usmjerene na energetski sektor imaju potencijala dati željene rezultate jer se njima direktno utječe na financijsku opstojnost Putinova ratnog stroja. Prihodi od izvoza fosilnih goriva predstavljaju značajan izvor prihoda ruskog državnog proračuna - oko 40% se puni upravo iz tog izvora, dok pola ukupne vrijednosti izvoza Rusije otpada na izvoz nafte i plina.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • zperenc 11.06.2022.

    Ovi sta lupaju minuse samo pokazuju koliko ljudi ili ne kuze sto se desava ili poticu ameriku da postane totalno nedostizna i nevjerovatna sila koja s ove strane zeli unistiti rusiju a dolje s one strane kinu.

  • Barba iz Amerike 11.06.2022.

    A kaj je trebalo? Napasti Ukrajinu sa zapada i prepustiti ih Rusiji? Pa zar ne vidite da je Putin lud? Umislio da je veći od Petra Velikog. I rat i sankcije malo će duže potrajati. A dotad će EU preći na druge izvore. Bude nam malo hladnije koju zimu, pa što onda. Dok god peseke furamo u kolicima, a djecu ostavljamo u autu na 50 stupnjeva, nismo bolje ni zaslužili.

  • zperenc 11.06.2022.

    Prvim paketom sankcija ste mislili da mozete, dosli ste do 6. Prevelika ovisnos o rusiji. Samo se svi brukate osima amera koji vam govore ste morate. E moja europo. Jadno

Komentiraj...
Vidi sve komentare