To je to što me zanima!

Vekić će morati u dva tjedna dopuniti prijavu protiv Mesića

U slučaju da bivši ministar unutarnjih poslova ne nadopuni prijavu, koju je podnio protiv Stjepana Mesića, Županijsko državno odvjetništvo morat će ju odbaciti
Vidi originalni članak

Ivan Vekić, predsjednik Hrvatske straže i bivši ministar unutarnjih poslova, morat će u sljedeća dva tjedna nadopuniti svoju kaznenu prijavu protiv bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića ili će zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo njegovu prijavu odbaciti kao neosnovanu.

- Odgovor sam čekao četiri i pol mjeseca, a ovo što mi je uputila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika, Dunja Pavliček - da preciziram činjenični opis kaznenog djela, odnosno da točno navedem koje je dokumente Mesić dostavio Haaškom sudu protivno zakonskoj proceduri, stupanj tajnosti tih dokumenata, jesu li ti dokumenti kasnije deklasificirani kao tajni te, ako jesu, kad se to dogodilo, u najmanju ruku je cinično - rekao je Ivan Vekić na konferenciji za novinare.

Vekić je ustvrdio da ni on ni njegova stranka ne raspolažu sredstvima kojima bi olakšali prikupljanje potrebnih informacija. S druge strane, tvrdi Vekić, takve obavijesti prikuplja državno odvjetništvo, a ne ponositelj kaznene prijave.

- Sve i da hoću prikupiti tražene podatke, podsjećam da je meni onemogućen odlazak u inozemstvo zbog srbijanske optužnice za ratne zločine. Uostalom, moja kaznena prijava, koju sam podnio protiv veleizdajnika Mesića još u lipnju, sadrži sve potrebne podatke - rekao je Vekić predloživši da Dunja Pavliček ne prima plaću za razdoblje dok on bude prikupljao dokumente.

Jer, zaključio je Vekić, u tom slučaju bi ja radio njezin posao. 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • gudin 01.11.2011.

    Vekic U...U.. Mesic lopuza

  • skviki 01.11.2011.

    ...gospodine vekiću,umjesto da istražujete rude i gubite vrijeme bolje vi krenite na stražu ...

  • drug Tito_1 01.11.2011.

    je Račan i Mesić su krivi što su hrvatski generali u Haagu, pa Sanader ih je izručio zar su luzeri zaboravili???

Komentiraj...
Vidi sve komentare