To je to što me zanima!

Veleposlanica Srbije odbila je primiti našu prosvjednu notu

U MVEP-u smatraju da se Šešelj to usudio učiniti "očito ohrabren izostankom sankcija za prijašnje incidente paljenja hrvatske zastave kao i izostankom reakcije najodgovornijih dužnosnika...
Vidi originalni članak

Srbijanska veleposlanica u Zagrebu odbila je u srijedu primiti prosvjednu notu Hrvatske zbog incidenta u kojem je srbijanski ultranacionalistički političar Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu u parlamentu u Beogradu, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

SRAMOTAN ČIN Šešelj: Nisu me mogli odvojiti od zastave, opet bih ju gazio

Notu, kojom je izražen je najoštriji prosvjed zbog tog događaja, veleposlanica Mira Nikolić je odbila primiti, pa je naknadno proslijeđena srbijanskom veleposlanstvu, kažu na Zrinjevcu.

Zastupnik u Narodnoj skupštini Šešelj je na ulazu u parlament u Beogradu zajedno s još jednim radikalnim zastupnikom oskvrnuo hrvatsku državnu zastavu, a nakon toga je vrijeđao izaslanstvo Hrvatskog sabora koje je zbog toga prekinulo službeni posjet Srbiji.

KOLINDA O SKANDALU: 'Najveća kazna za Šešelja je to što postoji neovisna Hrvatska'

U MVEP-u smatraju da se Šešelj to usudio učiniti "očito ohrabren izostankom sankcija za prijašnje incidente paljenja hrvatske zastave kao i izostankom reakcije najodgovornijih dužnosnika Republike Srbije na njegove prijetnje ponavljanja ratnih zločina".

"Republika Hrvatska traži i očekuje od srbijanskih vlasti da pokažu nultu toleranciju prema ovakvim neprihvatljivim incidentima i žurno poduzmu odgovarajuće mjere", navodi se u priopćenju i dodaje da Hrvatska ostaje predana jačanju dobrosusjedske suradnje na načelima međusobnog  poštovanja i u skladu s europskim vrijednostima.

ŠEŠELJ IZVEO ŠOU Pljušte reakcije na incident: 'Srbija je to trebala spriječiti!'

UN-ov sud osudio je Šešelja 11. travnja na deset godina zatvora zbog progona Hrvata iz Vojvodine 1990-tih. Predsjednik Srpske radikalne stranke je nakon presude rekao da je ponosan na zločine koji mu se pripisuju i da ih planira ponoviti.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • Andautonac 19.04.2018.

    Ma čuj ti to odbila primit neki tamo bezvezni papirić kaj bi tek bilo da su je ozbiljno stisnuli i priveli malo u stanicu i oritvor dok god srbi i njihova vlada ne kazne to govno od čovjeka čije ime nije vrijedno spomena niti ču ga ikada izgovoriti za mene se on zove Psihički Poremečeno Govno na što u kraju krajeva i liči. A ti naša vlado dokle češ dopuštat srbima i Vučiću da šire tenzije i lažiraju istinu o ratu jer cijeli svijet misli da smo mi bili agresori zbog srpskog lobiranja po svijetu a naše pičke saborske šute i još ih zovu u goste. SRAMOTA!!!!!! ZA TO SU LJUDI GINULI BRANEĆI HRVATSKU JEL???DA BI VI DOPUSTILI DA NAS TAKVI I DALJE JEBU??????

  • hrvoje1978 19.04.2018.

    Šešelj je najobičniji isfrustrirani jadnik koji nije uspio ostvariti svoje ciljeve u prošlosti pa skreće pažnju na sebe sa ovakvim jadnim ispadima.Svjestan je on da je njegovo vrijeme prošlo i da ga više nitko ne hebe ni pol posto...haha kakav čoban majko mila stvarno počinjem sumnjat u njegovu diplomu...

  • Sone1984 19.04.2018.

    Interesantno je to kako ste objavili da je ambasadorka Srbije odbila da primi Hrvatsku notu, a sa druge strane niste objavili njeno objasnjenje zasto je to uradila. Ovo je samo jedan od primera kako se kreira javno mnjenje i kako se podstice dalja netrpeljivost izmedju dva naroda. Secete izjave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare