Obavijesti

News

Komentari 46

Pljušte reakcije na incident: 'Srbija je to trebala spriječiti!'

Pljušte reakcije na incident: 'Srbija je to trebala spriječiti!'

Ovo je nešto što je nezamislivo. Niti jednog incidenta za vrijeme Vučićevog posjeta Hrvatskoj nije bilo. Niti jedna politička snaga ni zastupnicima ne bi palo na pamet ovo napraviti, smatra Nikola Grmoja

VIDEO

Prekid posjeta Hrvatske na incident, jedini je razuman potez, kazao je Nikola Grmoja (Most) komentirajući incident u Beogradu kada je, tijekom posjeta predsjednika Hrvatskog Sabora i izaslanstva Srbiji, vođa srpskih radikala i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj skinuo zastavu s koplja i gazio ju na tlu. 

- Ovo je nešto što je nezamislivo. Niti jednog incidenta za vrijeme Vučićevog posjeta Hrvatskoj nije bilo. Niti jedna politička snaga ni zastupnicima ne bi palo na pamet ovo napraviti, tako da je ovo opravdana reakcija našeg izaslanstva - smatra Grmoja. 

Na opasku da je ipak Miro Bulj imao "verbalnu razmiricu" na Markovom trgu sa srbijanskim predsjednikom, Grmoja je uzvratio da to nije bila razmirica nego pitanje. 

- Ovdje se radi o napadu na zastavu, obilježje koje predstavlja sve građane RH, na mjestu gdje se to nije smjelo biti. To su neusporedivo stvari - rekao je.

'To je Srbija trebala spriječiti'

Orsat Miljenić (SDP) kazao je kako je nedopustivo da se u službenom prostoru tako ponaša sa zastavom zemlje koja je gost, osobito da to radi zastupnik. 

- To Srbija nije smjela dopustiti, to je Srbija trebala spriječiti. Mi govorimo o osuđenom ratnom zločincu. Druga stvar je treba li mu davati više pozornosti - komentirao je Miljenić.

'Grubo nepoštivanje hrvatske države'

Branko Bačić (HDZ) podržava odluku hrvatskog izaslanstva da "nakon primitivnog čina Šešelja" prekine posjet Srbiji.

- Očekujem da vlasti Srbije primjereno reagiraju. Šešelj je problem Republike Srbije. Mi moramo nastaviti zajedno živjeti, ali ovim činom je iskazano grubo nepoštivanje hrvatske države - izjavio je Bačić. 

'Dno dna i sramota za Srbiju'

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak komentar je objavio na Facebooku. 

- Žao mi je što moram koristiti rječnik koji inače ne koristim, ali potez Vojislava Šešelja je dno dna i sramota za Srbiju. To ne da nije primjereno vremenu u kojem živimo, to nije normalno. Ovo nam isto tako mora biti pouka da se svi, kako u regiji, tako i Hrvatskoj moramo zapitati tko sve sudjeluje u političkom životu jedne zemlje - napisao je. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik