To je to što me zanima!

Veleposlanik Bošnjak i konzul Klasić preuzeli djecu. Hrvati bi danas trebali krenuti kući...

Prema informacijama koje imamo hrvatski bi državljani s djecom trebali krenuti u poslijepodnevnim satima prema Hrvatskoj, ukoliko sve prođe u redu.
Vidi originalni članak

Veleposlanik RH u Egiptu Tomislav Bošnjak i konzul Dario Klasić iz veleposlanstva RH u Pretoriji, te odvjetnik Gideon Kalandanya preuzeli su djecu iz Odjela za imigracijsku službu, potvrđeno je iz Vlade za 24sata.

Veleposlanik Bošnjak i konzul Klasić cijelo su vrijeme i pratili suđenje hrvatskim državljanima koje se vodilo u ovom drugom sudskom procesu na Visokom sudu u Ndoli. 

Danas trebaju krenuti prema Hrvatskoj

Prema informacijama koje imamo hrvatski bi državljani zajedno s djecom trebali bi krenuti u poslijepodnevnim satima prema Hrvatskoj, ukoliko sve prođe u redu. 

- Navečer trebaju napustiti Zambiju, svi će zajedno na aerodrom, u intenzivnoj smo komunikaciji s EU delegacijom iz Lusake da sve prođe u najboljem red - potvrđeno je za 24sata iz Vlade.

Kako doznajemo od drugih izvora, let ide iz Lusake.

Naime, jučer je ponovno došlo do neočekivanih problema kad su njihovi odvjetnici odmah nakon sudske presude otišli po djecu, a imigracijska služba im nije predala djecu unatoč tome što su imali odluku sutkinje Mary Mulanda da im se odmah trebaju predati.

OPET RADE PROBLEME Ekskluzivno: Imigracijski odjel u Zambiji odbio je pustiti djecu Hrvata unatoč nalogu sutkinje

Podsjetimo, sutkinja je potvrdila da su posvajanja bila legalna.

DOZNAJEMO NOVE DETALJE Hrvati su u 13 sati sutra trebali poletjeti s djecom za Hrvatsku, a ne zna se što će biti s njima

 

Idi na 24sata

Komentari 285

  • lissavis 02.06.2023.

    Konačno!

  • KusNjega 02.06.2023.

    Hvala Bogu, sretno svima dalje u životu. A vi koji ste žedni tuđe nesreće, imat će te dovoljno posla i sa vlastitom!! Bez brige!!

  • Zlatni_Pan 02.06.2023.

    Ne kužim to dovođenje crne djece u Hrvatsku? Tko su ti "ljudi"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare