To je to što me zanima!

Velika akcija policije i USKOK-a: Izdavali lažne Covid potvrde u Zagrebu? Pretražuju im domove

Meta istražitelja navodno je organizirana skupina koja je tijekom pandemije izrađivala lažne Covid potvrde, a u tijeku su pretresi njihovih domova
Vidi originalni članak

Policija i USKOK krenuli su u srijedu ujutro u još jednu akciju uhićenja.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, akcija se provodi prvenstveno na zagrebačkom području. Meta istražitelja navodno je organizirana skupina koja je tijekom pandemije izrađivala lažne Covid potvrde, a u tijeku su pretresi njihovih domova. 

ISTRAGA U TIJEKU Policija je uhitila bjegunca koji se dovodi u vezu s eksplozijom bankomata u Sesvetama

Jutarnji javlja kako se sumnja da je najmanje jedna osoba iz zdravstvenog sustava zajedno s pomagačima na temelju krivotvorenih podataka organizirala izdavanje stotine lažnih Covid potvrda zainteresiranim građanima, a za što su im ti građani plaćali.

- U tijeku je pretraga stana moje klijentice Petre R. no ja nisam nazočan - rekao je za 24sata njezin odvjetnik Mate Matić. Riječ je o medicinskoj sestri koja je zbog izdavanja lažnih covid potvrda bila uhićena prije dvije godine pa, kaže Matić, nije jasno zašto je sad opet predmet istrage. Ona je tada u istražnom zatvoru provela tri mjeseca.

Neslužbeno doznajemo kako je sadašnjom istragom Uskoka obuhvaćeno desetak ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 90

  • GGMU20 28.09.2022.

    ja sam svoju 200 eura platio... odmah mi napisali da sam se dvaput cijepio.. al opet bude dosao covid i booster cu kupit

  • Joza Prezaduzeni 28.09.2022.

    Lazno cjepivo Lazne potvrde 1:1

  • NindžaPijace 28.09.2022.

    Crne potvrde su bile protuzakonite same po sebi tako da njihovo krivotvorenje ne može biti kazneno djelo. Pravosudni sustav bi se trebao pozabaviti psihopatima koji su nam nametnuli taj odvratni totalitaristički simbol segregacije i apartheida.

Komentiraj...
Vidi sve komentare