To je to što me zanima!

Velika manikura: Slonovima su 'ulaštili' kljove da lakše jedu

Park Mahawangchang u kojem žive slonovi na Tajlandu pomaže u zaustavljanju ubijanja slonova u Africi, gdje prijeti izumiranje najvećim sisavcima na Zemlji
Vidi originalni članak

Radnici utočišta za slonove Mahawangchang  na Tajlandu pažljivo su u subotu dotjerali kljove životinja na tradicionalnoj ceremoniji, koja se ondje održava svake godine. Kljove su "ulaštili" kako bi slonovi lakše mogli jesti te kako bi podigli svijest o rezanju kljova slonova zbog bjelokosti. Radnici su istaknuli kako je rezanje kljova opasno za slonove, ako ljudi koji to rade nisu upoznati s njihovom anatomijom, javlja Daily Mail

Park u kojem žive slonovi na Tajlandu pomaže u zaustavljanju ubijanja slonova u Africi, gdje prijeti izumiranje najvećim sisavcima na Zemlji. Stručnjaci vjeruju kako se posljednjih godina ubije više slonova nego što ih je rođeno. Udruge za zaštitu životinja diljem svijeta potpisuju peticije kako bi se zaustavilo ubijanje slonova. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Kravat 05.03.2013.

    ???? MANIKURA- njega ruku. Manis- ruka, Malo ste pobrkali pojmove.

  • ljubica24 02.03.2013.

    A šta se radi sa onim odrezanim dijelom, jel to ide na aukciju...ipak je to bjelokost...skupo ko' dragi kamen. Možda se i u Maksimirskom ZOO-u počne primjenjivati takva pedikura, a možda netko poželi uzgajati slonove zbog kljova, kao što je svojevremeno bio hit uzgajati nojeve. Gdje su sad silne farme nojeva u Hrvatskoj, a klaonica u Popovači napravljena samo za njih zvrji prazna...Potez bivšeg ministra poljoprivrede, nadam se da Jakovini to ne bude palo na pamet - uzgoj slonova u Hrvatskoj !

  • Nisam 02.03.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 7 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare