To je to što me zanima!

Velika opasnost od toplinskog udara! Ovih dana tražite hlad

Građani se upozoravaju da izbjegavaju boravak na otvorenom u vrijeme velikih vrućina te da se zadržavaju u hladu ili u zatvorenom hladnijem prostoru
Vidi originalni članak

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upozorio je na opasnost od toplinskog udara u sljedeća četiri dana. Velika opasnost predviđa se u nedjelju i ponedjeljak u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu, a u utorak i srijedu bit će umjerena opasnost na srednjem i južnom Jadranu. 

Građani se upozoravaju da izbjegavaju boravak na otvorenom u vrijeme velikih vrućina te da se zadržavaju u hladu ili u zatvorenom hladnijem prostoru. Preporučuje se da ljudi ne izlaze naglo iz hladnih prostorija na vrućinu te da piju puno vode, jedu lako probavljivu hranu, nose prozračnu odjeću, obuću, šešir, pojačaju unos vitamina C, prilagode dnevne aktivnosti hladnijem dijelu dana i izbjegavaju tjelesni napor. 

Također, upozorava se na boravak na otvorenom od 10 do 17 sati te se preporučuje nošenje zaštitne odjeće i naočala, korištenje zaštitne kreme i ostala zaštitna sredstva. Posebno su ugrožena djeca, osobe starije dobi, kronični bolesnici i osobe koje rade na otvorenim prostorima. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • seljanka72 24.06.2012.

    a mi koji imamo žetvu kak da budemo u hladu? cijeli dan smo na toj žegi i onda kad tražimo ono kaj nam pripada nazivaju nas lijenčinama

  • brko1 24.06.2012.

    Ja to rješavam kur.evim udarom - hebem u hladu!

  • skorvy 23.06.2012.

    Pa vidim tj. osjetim i sam da toplina mlati po nama kao luda, sunce nas neštedi nimalo. Hah, šta reći, nego hvatat lada negdje po terasama u birtijama uz pivce(hladno), i gledat u vrućinu ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare