To je to što me zanima!

'Veliki projekti na Šolti i Hvaru su na popisu važnih investicija'

Tehnički ministar turizma Anton Kliman u srijedu je izvijestio da su projekti izgradnje turističkog resorta na Hvaru i naselja Livka na Šolti uvršteni na popis strateških investicija
Vidi originalni članak

Anton Kliman je izvijestio da su projekti izgradnje turističkog resorta na Hvaru i naselja Livka na Šolti uvršteni na popis strateških investicija, ocijenivši da su to ogromni projekti koji će pridonijeti razvoju turizma u splitsko-dalmatinskoj županiji.

"Prošlog tjedna smo na Povjerenstvu za strateške investicije uvrstili na listu strateških investicija dva velika projekta, a to su Livka na Šolti i resort na Hvaru u Starom Gradu," izjavio je Kliman nakon sastanka sa županom splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnjom i suradnicima, na kojem se razgovaralo o  novim investicijama i budućem razvoju turizma na području te županije.

Po njegovim riječima, to su ogromni projekti koji će doprinijeti kvaliteti turističkih proizvoda u splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prema medijskim napisima, realizacija ta dva projekta na Hvaru i Šolti mogla bi stajati oko 280 milijuna eura.

Projektom Livka predviđeno je da se na području te uvale na Šolti izgradi turističko naselje vrijedno 180 milijuna eura, u kojem bi se, između ostalog, nalazili i ribarsko naselje s vilama i bungalovima te hotel s pet zvjezdica, marina sa 160 vezova kao i plažni objekti.

Projekt turistički resort na Hvaru investicija je vrijedna oko 100 milijuna eura, kojom bi se izgradilo luksuzno turističko odmaralište u uvali pokraj Starog Grada. U tom bi odmaralištu između ostalog trebao biti izgrađen hotel s pet zvjezdica te oko 60 vila.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • marijaterezija2 04.08.2016.

    Nisam sebična znam radna mjesta ali kuda to vodi? Što je puno puno je.... Izgradi, izgradi. betoniraj, popločaj puštaj u more još govanca ma :(;(:( puno je

  • Eraser_1 03.08.2016.

    A Slavoniju opet ko jebe. Ma mrš

  • Kor - Jan - Dar 03.08.2016.

    -U ovim okolnostima, samo još velebnih zatvorenih zdanja koji će biti PRAZNI NAJMANJE POL GODINE pola i narušiti izgled krajolika. Strateška investicija u turizmu bila bi; natjerati turističke djelatnike - prije svega najviše rangirane,, i političare koji se kao za turizam brinu,, u Austriju prije svega, i u več dulje vremena u Mađarsku,,,,,,,,, da tamo nauče KAKO TURISTIČKA SEZONA MORE TRAJATI I CIJELU GODINU, a najmanje 2/3,,, i u malim mjestima,, a ne samo 4 velika centra (Dubrovnik, Split, Zadar, Opatija,,,,) i bez betonskih mega bunkera koji će osim sedmog, osmog i eventualno šestog i devetog mjeseca biti prazni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare