To je to što me zanima!

Buknuo požar na Biokovu i kod HE Vinodol, 40 vatrogasaca i jedan kanader gase vatru...

Na Biokovu, zaseok Šošići, izbio je požar na teško pristupačnom terenu, a na intervenciju gašenja požara upućeno je oko 40 vatrogasaca. Jučer je na području Hrvatske ugašeno pet požara.
Vidi originalni članak

Gori i na Biokovu u zaseoku Šišići. 

Požar je jutros izbio na teško pristupačnom terenu, a na intervenciju gašenja požara upućeno je oko 40 vatrogasaca s 13 vozila te jedan protupožarni zrakoplov Canadair, izvijestila je u nedjelju Hrvatska vatrogasna zajednica.

Prema izvanrednom izvješću Vatrogasnog operativnog središta, dojava o požaru otvorenog prostora na lokaciji Biokovo zaprimljena je u 9,53 sati.

Požar je izbio i na teško pristupačnom terenu kod hidroelektrane Vinodol u mjestu Tribalj u Primorsko-goranskoj županiji. Vatrogasci su na požarištu i trenutno nema ugroze za objekte.

Požar kod Oklaja i dalje aktivan

Požar na na području Suknovca kod Oklaja i dalje je aktivan, a procjenjuje se da je požarom zahvaćeno preko 370 hektara. Radi se o travi, niskom raslinju, makiji, hrastovoj i borovoj šumi. S požarom se bore vatrogasci iz DVIP Šibenik i DVD Knin.

Požar kod Starog Grada na Hvaru stavljen je pod kontrolu. Tijekom dana i noći radilo se na daljnjoj sanaciji požarišta gdje je angažirano 20 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VIDEO: STAVLJEN POD KONTROLU Izbio veliki požar kod Biograda, gasili ga i kanaderi: 'Vatra se brzo širila, kuće su obranjene'

Na otoku Braču na lokaciji Novo Selo požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 2 hektara. Na teren je izašlo 42 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor. Požar je lokaliziran u 15:40 sati.

Jučer u popodnevnim satima izbio je požar i na zadarskom području. Požar na lokaciji Gornje Raštane zahvatio je travu, nisko raslinje i smriku na površini od 40 hektara. Na intervenciju je izašlo 36 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila. U pomoć su uskočila i tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Požar je lokaliziran u 17:30 sati.

NOĆNA DRAMA U SPLITU Buktinja progutala stan u Getaldićevoj: 'Staklo je letjelo, sve je bilo puno dima, strašno!'

Ugašen je požar koji je jučer izbio na lokaciji Cere – Barišini (Žminj) koji je zahvatio travu i nisko raslinje na površini od 5 hektara, a na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj i DVD Žminj.

SVAKODNEVNA BORBA S VATROM Požari bukte diljem Dalmacije, najviše na Šibenskom području: Kod Promine još uvijek gori...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • HDZ n1 22.08.2021.

    Bravo vatrogasci samo hrabro

  • 22.08.2021.

    Dajte malo o Severini,ovi momci sta gase nisu bitni....E moj narode,e moj narode!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare