To je to što me zanima!

Požar u Bangladešu: Stotine ozljeđenih i 49 mrtvih, a broj samo raste... (FOTO, VIDEO)

U ogromnom požaru u Bangladešu u kopnenom skladištu kontejnera poginulo je najmanje 49 ljudi, a ozlijeđeno više od 300, javljaju službe s terena
Vidi originalni članak

Požar u kontejnerskom objektu izbio je u subotu navečer u Sitakundi, 40 km udaljenom od lučkoga grada Čitagonge na jugoistoku zemlje, izazvavši višestruke eksplozije kontejnera nakon velike eksplozije na tom mjestu, rekli su dužnosnici.

Vatrogasci u nedjelju ujutro još gase požar, rekao je dužnosnik vatrogasne službe Faruk Hosein Šikder. Eksplozija je potresla četvrt, a prozori na obližnjim kućama su razbijeni, rekli su lokalni stanovnici.

U kemijskoj eksploziji poginulo je najmanje 49 ljudi, a ozlijeđeno više od 300.

- Skladište kontejnera sadrži hidrogen-peroksid. Još uvijek ne možemo kontrolirati vatru zbog ove kemikalije - rekao je šef vatrogasaca Main Uddin, prenosi Daily Mail.

Vodikov peroksid nije zapaljiva kemikalija, ali može dramatično povećati izgaranje drugih tvari, pogoršavajući ozbiljnost postojećih požara.

NA TRAJEKTU BILO 800 LJUDI Tragedija u Bangladešu: U požaru trajekta poginulo 39 ljudi, traga se za desecima

Broj mrtvih mogao bi porasti jer su neki od ozlijeđenih u kritičnom stanju, rekao je kirurg iz Čitagonge Mohamed Elias Hosein. Među ozlijeđenima su vatrogasci i policajci, rekao je.

Pozvao je sve liječnike u okrugu da pomognu, a stanovnike da hitno daju krv.

MONSUNSKE OLUJE POGODILE ZEMLJU U Bangladešu na svadbi grom ubio 16 ljudi: Sklonili su se od nevremena kad ih je pogodilo

U području Patenga u Čitagongi 2020. godine tri su osobe poginule nakon što je eksplodirao spremnik za naftu u skladištu kontejnera.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dalibor0704 05.06.2022.

    Oni barem imaju kontejnere. Kada je bio potres u Petrinji ustanovilo se da imamo gomile kontejnera, na papiru. Koga su procesuirali za tu, a i ostale krađe robnih zaliha? Neka krene Plenki, kao Vučić, na TV pokazivati stanje u skladištima. Mi bi gledali samo prazne hale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare