To je to što me zanima!

Veliki prosvjed Franka: Dolazi 60 autobusa iz cijele Hrvatske

Udruga Franak u subotu organizira veliki prosvjed u Zagrebu. Nezadovoljni su jer su propali pregovori s bankama i Ministarstvom oko problema dužnika u švicarcima
Vidi originalni članak

Udruga Franak u subotu organizira veliki prosvjed u Zagrebu. Podražava ih i ekonomski analitičar Ivan Lovrinović iz udruge Promijenimo Hrvatsku.

Na prosvjed su se odlučili jer su propali pregovori s bankama i predstavnicima Ministarstva financija u vezi dugoročnog rješenja problema dužnika koji imaju kredite u švicarskim francima.

>>> Lalovac 'udario' po bankama

Vlada anarhija. Mi i dalje ustrajemo na ostavci guvernera Borisa Vujčića i viceguvernera Damira Odaka. Udruga Franak sudjelovala je u pregovorima no činjenica je da oni nisu polučili nikakve pomake, stoga smo se odlučili na miran prosvjed u subotu u Zagrebu. Ovim putem pozivamo sve nezaposlene, umirovljenike, branitelje, blokirane, ljude s kreditima, zaposlene koje ne primaju plaće… da nam se pridruže. Organizirali smo 60 autobusa iz svih gradova Hrvatske, a uz njih će doći i ljudi u vlastitom aranžmanu. Trebamo pokazati da je interes građana iznad interesa institucija', rekao je Ivan Kontrec, koordinator Udruge Franak.

Prosvjedna povorka okupit će se na Trgu Franje TuđmanaFormirat će se kolona koja će se uputiti do Trga bana Jelačića gdje će se podijeliti u tri grupe. Prva grupa će krenuti do Trga svetog Marka, druga će se uputiti prema Trgu hrvatskih velikana, a treća ostaje na Trgu bana Jelačića. Planirano je da prosvjed traje od četiri do šest sati. 

Franak će organizirat oko 60-ak autobusa koji će iz cijele zemlje prevoziti zainteresirane na prosvjed. Očekuju da će se skupiti između 15.000 i 30.000 ljudi.




Idi na 24sata

Komentari 75

  • MAX 2010 25.04.2015.

    Informacije radi ......http://izbor-news.com/popis-tajnih-racuna-u-lichtensteinu-preko-kojih-je-hypo-prao-novac-iz-hrvatske/.........

  • alan ford_1 24.04.2015.

    Kapital vlada svijetom bez milosti.

  • MAX 2010 23.04.2015.

    "franak" je unakazio život svima koji su imali taj peh ...,ali...ni na koji "poticaj" od strane države zapravo nema ni prosvjeda (7 ili 23 osobe to nisu), niti protesta čak ni vica a to ne sluti na dobro jer jednom će eksplodirati nagomilano gaženje, spodoba koje to rade svima s veseljem. Za sve se zna tko je što napravio , tko je propustio učiniti nešto I čiji je to potez.. Zakon o ovrhama je najsmrtonosnije zlo I svi šute..........??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare