To je to što me zanima!

'Veljko je u srpskom zatvoru zbog naših sporih institucija'

Supruga Veljka Marića je rekla da se pet godina vrte u krug, ali da joj se čini kako je nakon današnjeg dana napravljen korak u smjeru konačnog rješenja problema
Vidi originalni članak

Očekujem da će se konačno naći rješenje gdje će moj suprug biti prebačen u Republiku Hrvatsku na izdržavanje kazne, rekla je Marijana Marić, supruga hrvatskog branitelja Veljka Marića koji se trenutno nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Srijemska Mitrovica.

On je strašno razočaran državnim instutucijama Republike Hrvatske koje od početka nisu radile kako su trebale raditi. Mi se već pet godina vrtimo u krug.  Ja ne vidim izlaz iz svega toga.  Ipak, nakon današnjeg dana čini mi se da je napravljen korak u nekom smjeru gdje bi se to konačno riješilo - rekla je Marijana Marić za RTL.

Ministrica Vesna Pusić danas je s Ivicom Dačićem, između ostalog, razgovarala o slučaju Veljka Marića te je istaknula da će se to jako brzo riješiti. 

Veljko Marić, hrvatski branitelj u Beogradu osuđen na 12 godina za ratni zločin za koji tvrdi da ga nije počinio.

Njegov slučaj u listopadu 2010. dobio je neočekivano novo poglavlje kada je protiv Marića, tijekom odsluženja zatvorske kazne, pokrenut drugi istražni postupak, ovaj put o ubojstvu troje civila u Grubišnom Polju. U sklopu istrage potrebno je na bjelovarskom sudu ispitati osam svjedoka, no Hrvatska to odbija učiniti.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 24 sata sprdacine 13.03.2015.

    ako ikada napravim ikakav zlocin,ode u austriju,tamo je zatvor bolji nego stanje u mojoj kuci,makar cu imat 3 obroka dnevno,i toplu sobu..tako da se bunit necu,a kamoli da se obratim "hrvatskom" saboru za pomoc...Veljko Marić-Hrvatski HEROJ!

  • StjepanValjak 12.03.2015.

    Nije zbog sporih institucija nego zbog svog nedjela.

  • kokaza5 12.03.2015.

    Što je i da li je gosp.Marić učinio zločin ne znam. Ali da Srbija zatvori našeg državljanina za navodno djelo i to na tlu RH jest takvo bezakonje da sam šokirana. Taj "zakon" koji je Srbija donijela treba ukinuti, RH institucije moraju učiniti sve da ih na to natjera. Marića vratiti u RH, pravedno osuditi ako je kriv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare