To je to što me zanima!

Venezuelski parlament ostao bez većine svojih ovlasti

Venezuleu pogađa teška politička i gospodarska kriza. Prosvjednici zahtijevaju odlazak predsjednika izabranog 2013. godine, a u prosvjedima je od 1. travnja poginulo 125 osoba
Vidi originalni članak

Ustavotvorna skupština je u petak lišila venezuelski parlament, jedinu instituciju pod kontrolom oporbe, većine njezinih ovlasti, čime socijalistički predsjednik Nicolas Maduro nastavlja preuzimati vlast u zemlji.

Ustavotvornu skupštinu, izabranu krajem srpnja, osporava veliki dio međunarodne zajednice. Ona je prisvojila većinu parlamentarnih ovlasti.
 
Venezuleu pogađa teška politička i gospodarska kriza. Prosvjednici zahtijevaju odlazak predsjednika izabranog 2013. godine, a u prosvjedima je od 1. travnja poginulo 125 osoba.
 
Ustavotvorna skupština, blisko povezana s Madurom, priopćila je "da preuzima ovlasti za zakone o pitanjima koja su izravno usmjerena na očuvanje mira, sigurnosti, suvereniteta, socioekonomskog i financijskog sustava, državne imovine i jamčenje prava Venezuelaca".
 
Ova odluka skupštine donesena je na sastanku na koji je bilo pozvano izvršno povjerenstvo parlamenta, ali je odbilo doći.
 
U odluci se ističe da su "svi organi javne vlasti podređeni nacionalnoj Ustavotvornoj skupštini".
 
Parlament, koji je pod kontrolom oporbe, priopćio je da ne priznaje odluku provladine Ustavotvorne skupštine o preuzimanju zakonodavnih ovlasti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • darko122 19.08.2017.

    Ono što je za zapad, Ukrajina o odnosu na Rusiju, to je Venecuela u odnosu istoka prema SAD. Vremena kada se prešutno dopuštalo da jedan segment vlasti bude pod utjecajem jednih, a drugi segment pod utjecajem drugih su prošla. Prvi je to prekinuo zapad u Ukrajini i na sjeveru Afrike, a onda je krenulo na svim stranama. Mir u svim dijelovima svijeta trenutno ovisi o odnosu Rusija- USA. Rusija je strpljivo čekala do trenutka kada je zapad krenuo na posljednju Rusku točku utjecaja na Bliskom istoku, Siriju. Tek sada je moguće vidjeti postavljene ciljeve zapada prema Rusiji. Uništenjem Socijalističkog uređenja u vrijeme kaosa domoći se jeftino, legalno, energeskih i drugih resursa Rusije. To su radili legalnom kupovinom, ali preko ruskih ljudi, znajući mentalitet Rusa. Istovremeno su planski smanjivali ruski utjecaj posebno u Africi i Europi. Sve je to puno prije svih nas shvatio Putin i pripremao vrlo lukavo svoju Rusiju. Organizirao je ne samo Rusiju, nego i Briks i Šangajsku skupinu, ali je prije svega shvatio da se pobjede najprije ostvaruju na dva načina, prvo ukoliko nestane financijskih sredstava, te je krenuo sa skidanjem Dolara sa trona svjetske valute, a drugo superiornošću novih ubojitih oružja i razvlaćenjem protivnika na što više strana, otuda i procesi u Venecueli. No oni koji navijaju za jedne ili druge rade stoljetnu pogriješku , niti jedan sluga nije bio sretan što ima gazdu.

  • 19.08.2017.

    Hebeno je kad si bogat naftom i kroz državu ti prolaze 24 američka naftovoda , 50 američkih platformi , a država u bankrotu . U tom slučaju ima da si miran ko bubica il dobiješ po ušima .

  • Akull 18.08.2017.

    Bravo,samo naprijed u bolje sutra....

Komentiraj...
Vidi sve komentare