To je to što me zanima!

Vi ste menadžer godine? Preuzmite nagradu i otkaz!

Prestižna titula dobitnike vodi na burzu ili pod povećalo USKOK-a. Hrvoje Vojković je samo jedan od nagrađivanih menadžera i poduzetnika
Vidi originalni članak

Vlada je zatražila, a Nadzorni odbor Croatia osiguranja smijenio predsjednika uprave Hrvoja Vojkovića. Vojković je samo jedan u nizu nagrađivanih menadžera i poduzetnika koji su preuzeli nagradu Croma i pali s trona. Neki su jednostavno ostali bez posla, a za druge se čak zanimaju pravosudni organi. Neki su završili i u Remetincu.
Vojkovića je Hrvatska udruga menadžera i poduzetnika nagradila krajem 2009., a dva mjeseca kasnije je smijenjen. Prvo priznanje dodijelili su 1992. Miroslavu Kutli, kojeg su sumnjičili da je iz Dione “posisao” 146 milijuna kuna. Dvije godine kasnije menadžerica godine za vođenje Name postala je Marija Šola. Ova robna kuća do danas se nije oporavila od stečaja. Pohvalu za sposobnosti primio je 2005. i Luka Miličić, čelnik Dalekovoda. Sredinom 2009. dobio je nagradu i od Grada Zagreba “za osobite uspjehe, ostvarenja i zasluge u gospodarstvu”. Pola godine kasnije Dalekovod se našao pod povećalom USKOK-a zbog štetnih ugovora potpisanih s HAC-om i HEP-om. Josipa Protegu, bivšeg čelnika Hrvatske poštanske banke, nagradili su 2007. Danas se Protega proteže među rešetkama u Remetincu. Bivšeg čelnika Hrvatske pošte, Milana Skoblara, smijenili su samo tjedan dana nakon što su ga 2005. godine proglasili menadžerom godine. 
Nagrada nije promakla ni Zdravku Pevecu 2001. jer “trgovačkom lancu predstoji zdrava i stabilna budućnost”. Pevec je nedavno otišao u stečaj, a bivši radnici mogu samo sanjati da će dobiti zarađene plaće.
LANI SU GA PROGLASILI MENADŽEROM GODINE
Hrvoja Vojkovića, bivšeg predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju, Udruga malih dioničara Geotehnike prijavila je USKOK-u i policiji 2008. zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ćiribićka 23.02.2010.

    sve biser do bisera

  • Nebra 23.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • bez_komentara 23.02.2010.

    Biti menađer godine i onda u zatvor! Kakva je ovo glupa država.

Komentiraj...
Vidi sve komentare