To je to što me zanima!

VIDEO Divljak na jet skiju kod Čiova glisira, a blizu kupači

Na Čiovo nedaleko od morske obale nepoznati muškarac glisirao je svega nekoliko metara od kupača te time ugrozio njihovu i vlastitu sigurnost
Vidi originalni članak

Na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode objavili su video muškarca koji na Čiovu nedaleko od obale izvodi vratolomije na jet skiju. Radi se o plaži u Slatinama, a vozač divlja blizu kupača.

Neki su primijetili da se vjerojatno radi o privatnom jet skiju, jer je na onima koji se iznajmljuju većinom ugrađeno daljinsko gašenje i u ovakvim slučajevima jet ski ugase dok se ne makne od obale koliko je propisano zakonom.

Pogledajte video: Jet skijem divlja blizu kupača

Naime, gliseri i brodice na mlazni pogon poput skutera, jet skija, brodice na zračnom jastuku i slično mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale, i to na području na kojem istima nije zabranjeno glisiranje piše Morski.hr.

U RUCI MU ZAŠTIĆENA VRSTA Pa ovo je nevjerojatno! Hvali se periskom na Ugljanu: 'Čula sam govor, to su lokalci, ne turisti!'

Bitno je istaknuti kako prolazak glisera i brodica na mlazni pogon na manjim udaljenostima od 300 metara od obale potrebno je izvoditi na minimalnim brzinama kako zbog vlastite i tuđe sigurnosti. Ako se glisiranjem obavlja gospodarska djelatnost, gliseri i brodice na mlazni pogon prolazak moraju obavljati u propisano označenim morskim prolazima.

 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • nap 09.08.2021.

    Ovog treba masni kaznit

  • 09.08.2021.

    U svojoj zemlji moraju slušati, paziti šta rade i sl. pa onda kod nas se opuste i previše.

  • cokvoke 09.08.2021.

    Oduzeti mu jet ski dok ne uplati 10 000 eura u državni proračun, ukoliko ne plati u roku od 15 dana oduzeti mu isti trajno. Točka !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare