To je to što me zanima!

VIDEO Drniški vatrogasci spasili ježa od sigurne smrti u požaru

Uz snimku spašavanja ježa koju su objavili drniški vatrogasci, napisali su i poruku upozorenja na brojne slabo pokretne životinje koje stradavaju u brojnim požarima
Vidi originalni članak

Drniški vatrogasci na Facebooku su objavili video spašavanja malog ježa koji se našao usred opožarenog područja.

POGLEDAJTE VIDEO: Spasili su ježa 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Na požarima otvorenog prostora, osim biljne vegetacije često stradavaju bespomoćne i slabo pokretne životinje ( ježevi, kornjače, zmije...), uvijek im nastojimo pomoći, ali u isto to vrijeme nadamo se da će oni majmuni, koji su se protegli na dvi noge, a okolo šetaju sa upaljačem, napokon dolijati i nastradati, ovo što rade je klasični terorizam... - napisali su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drniš, aludirajući na to da bi velik broj požara ove sezone na našem području mogao biti podmetnut.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice prije nekoliko dana objavili su kako u odnosu na cijelu prošlu godinu imamo ukupno manje požara otvorenog prostora, ali da u ovoj protupožarnoj sezoni bilježimo više požara te trostruko veću opožarenu površinu.

Od početka godine do 12. kolovoza na području Hrvatske zabilježeno je 3937 požara otvorenog prostora, što je za 18,42 % manje u odnosu na prošlu godinu, kada je zabilježeno 4826 požara. U istom razdoblju opožareno je 18834 ha, što je za 52,14 % manje u odnosu na 2020. godinu kada je opožareno 39356 ha.

Međutim, u razdoblju od 21. lipnja što je bio početak glavnog napora protupožarne sezone, do 12. kolovoza 2021. godine bilježimo 1175 požara otvorenog prostora dok je u istom razdoblju 2020. zabilježeno 806, što je povećanje od 45,78 %. Opožarena je i za 347,03 % veća površina u navedenom razdoblju ove godine – 6540 ha, dok je prošle godine opožareno 1463 ha.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • os-lega 22.08.2021.

    Za nagradu ćete dobiti jeftiniju picu na obali.

  • Vito1 22.08.2021.

    okolo šetaju sa upaljačem, napokon dolijati i nastradati, ovo što rade je klasični terorizam...--- šećeš po Drnišu, digneš tri prsta u zrak i kad ti netko odgovori odmah vidiš tko je trofazni teririst u Hrvatskoj. tuđi čovik ih je amnestirao pa sad šeću i pale po Hrvatskoj kao da je njihpva cpбija.

  • Rarog 22.08.2021.

    Ovo je teska nula plagijatorska od portala pa kako vas nije sram smijesni ste i usput ko vas plača ajmeeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare