To je to što me zanima!

VIDEO Iz ovog su auta gađali Kabul? U gepeku se vide cijevi, presreli najmanje pet raketa

Pojavile su se snimke automobila iz kojeg su navodno gađali kabulski aerodrom u ponedjeljak. Reutersu je američki časnik potvrdio da je rakete presreo proturaketni sustav. Automobil je uništen
Vidi originalni članak

Dan prije isteka roka za povlačenje iz Afganistana, koji su dogovorili s islamističkim militantima, iz parkiranog automobila u blizini Kabula ispaljeno je najmanje pet raketa.

Reutersu je američki časnik potvrdio da je rakete presreo proturaketni sustav.

Telegraph piše kako su Amerikanci dronom uništili vozilo iz kojeg su ispaljene rakete i pritom ubili nekoliko članova ISIS-a.

Pogledajte video: Uništeni automobil iz kojeg su navodno napali aerodrom

Pojavile su se i fotografije automobila iz kojeg su navodno gađali aerodrom u Kabulu.

Na njima se vidi uništeni automobil i cijevi u stražnjem dijelu vozila.

SVJEDOK TVRDI Najmlađa žrtva u Kabulu: U američkom napadu dronom poginula je djevojčica (2)

Sutra istječe rok za povlačenje

Sutra istječe rok koji su Amerikanci dogovorili s islamističkim militantima. Do tada se sve savezničke snage moraju maknuti iz Afganistana koji su preuzeli talibani.

Napadi traju i dok traje evakuacija, a odgovornost za njih preuzela je Islamska država.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost, Jake Sullivan, rekao je da će SAD nastaviti raditi s talibanima kako bi osigurali siguran prolaz onima koji žele napustiti Afganistan.

OBITELJI TUGUJU Šestero američkih vojnika koji su ubijeni u Kabulu imali tek 20 godina: 'U rat šalju djecu...'

U nedavnom napadu američke bespilotne letjelice na vozilo bombaša samoubojice u Kabulu poginulo je devet ljudi, među njima je bilo i djece. Napad je bio američki odgovor na samoubilački napad otprije nekoliko dana u kojem je poginulo najmanje 60 civila i 12 američkih vojnika.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • jarno trulli 30.08.2021.

    imao sam takvu toyotu corollu (ae100), odličan auto...

  • Hrvatska R-HB 30.08.2021.

    Zar zbilja netko vjeruje i ovo? Iz limuzine ispaljivali rakete kako i na koji nacin samo neko logicno objasnite. 6 cijevi sa 6 raketa bi automatski zapalio auto pri ispaljenju i gdje je taj slobodni prostor gdje bi rakete izletile iz automobila koji je limuzina.

  • samouprolazu 30.08.2021.

    Rupa u krovu ukazuje na pogodak od gore(sto odgovara raketi iz drona). Ali ne bi li visoko explozivna raketa(koja unistava APC, hummere, ...) pokidala cijeli auto iznutra prema van? Ovom su i vrata ostala na mjestu i uopce nema rupa od srapnela prema van?!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare