To je to što me zanima!

Video: Na gorućem gliseru bila su dva Nijemca, brodica im je sad na dubini od 52 metra

Kako su objavili iz ministarstva, na mjestu potonuća nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša. Vlasnik glisera uplatio je sve naknade i protiv njega neće pokretati nikakav postupak
Vidi originalni članak

U četvrtak je kod Cresa izgorio gliser. Čitateljica koja je bila na obali i gledala sve rekla nam je kako je vidjela čovjeka u moru blizu glisera. Ispostavilo se da je to član posade, koji se zajedno s još jednim članom, spasio skokom u more.

Pogledajte video: Požar na gliseru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Srećom, u drami na oko nautičku milje od obale, nije bilo ozlijeđenih. Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture potvrdili su da su na gliseru koji je plovio pod njemačkom zastavom bila dva njemačka člana posade. 

Spasili su se skokom u more odakle ih je izvukla druga brodica i neozlijeđene prebacila na kopno.Na mjesto nesreće brzo su stigli vatrogasci s Cresa i ugasili su vatru. No brodica dugačka četiri i pol metra je potonula. 

VIDEO: NEMA OZLIJEĐENIH Kod Cresa je izgorio i potonuo gliser: 'Putnici su počeli skakati u more kako bi se spasili...'

Kako su objavili iz ministarstva, na mjestu potonuća nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a brodica do vađenja s dna ne predstavlja opasnost jer je na dubini od 52 metra.

- Uvidom u podatke Lučke ispostave Cres utvrđeno je da je vlasnik potonuloga glisera pravovremeno uplatio naknadu za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja te protiv istoga neće biti pokretan nikakav upravni, odnosno, prekršajni postupak iz nadležnosti Lučke ispostave Cres - objavili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastruktura.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • StjepanValjak 07.08.2020.

    od brodice na dubini od 52 metra leži samo dno koje je bilo pod vodom pa nije izgorijelo i motor,ostalo nestalo u dimu

  • bubleha 07.08.2020.

    Ništa čudno. Tako se riješe jahte i naplate osiguranje

Komentiraj...
Vidi sve komentare