To je to što me zanima!

VIDEO Nova snimka potresa u Turskoj: U samo par sekundi urušilo se nekoliko zgrada

Čovjek koji je zabilježio trenutak potresa vozio se kroz grad kad je započelo podrhtavanje. Vide se prolaznici koji počinju bježati, a u samo nekoliko sekundi više stambenih zgrada potpuno se urušava
Vidi originalni članak

Društvenim mrežama širi se nova snimka trenutka potresa u Turskoj. Snimka je zabilježena na kameri u automobilu, a Sky News je potvrdio autentičnost i navode kako je snimka nastala u gradu Elbistanu, u pokrajini Kahranmanmaramas.

POGLEDAJTE VIDEO:

Čovjek koji je zabilježio trenutak potresa vozio se kroz grad kad je započelo podrhtavanje. Vide se prolaznici koji počinju bježati, a u samo nekoliko sekundi više stambenih zgrada potpuno se urušava.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Razorni potresi koji su pogodili Tursku i Siriju odnijeli su više od 5200 života. Užasni prizori razaranja stižu iz potresom pogođenih regija, ljudi pokušavaju rukama ukloniti zapreke i doći do svojih bližnjih u ruševinama. Tlo se trese svakih nekoliko minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Reuters je objavio snimku dronom koja pokazuje razmjere potresa u gradu Bisnia u Siriji. Spasioci danonoćno uklanjaju ruševine i izvlače ljude zarobljene pod zgradama i kućama.

Spasiocima posao na terenu otežavaju i teški vremenski uvjeti. Temperatura je oko nule. Kako vrijeme prolazi, tako se smanjuju šanse za spas onih koji su ostali pod ruševinama. Bez vode ljudi, kažu stručnjaci, mogu između tri i sedam dana. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • OgledaloOgledalce 07.02.2023.

    Užas

  • Lucky_7 07.02.2023.

    Strasno, ne daj Boze nikome...🙏

  • vTec 07.02.2023.

    Radi se o potresu magnitude 7.8 ovo je okvirno između 100 i 200 puta snažniji od onog iz Petrinje i pogotovo Zagreba. S tim da je u Zagrebu trajao oko 10 sekundi a ovaj skoro 2 minute intenziteta pa nanesena šteta ne čudi. A ove zgrade koje padaju po danu su izdržale taj prvi ali su ih dokrajčili naknadni pogotovo još taj jedan katastrofalni od 7.5 i još par na rangu Zagreba i Petrinje. Pitam se laički šta bi ostalo kod nas da je samo onaj prvi trajao tako dugo a o jačem intenzitetu i da ne govorim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare