To je to što me zanima!

VIDEO Opasna oluja koja ide na Hrvatsku krenula je iz Italije: Tamo je u kaosu izazvala odron

Meteorolog Bojan Lipovšćak za N1 je pojasnio da je razlog ovakvom vremenu jaka ciklogeneza koja je krenula iz Genovskog zaljeva...
Vidi originalni članak

Sjevernu Italiju pogodilo je snažno nevrijeme. Na Sardiniji je izdano upozorenje zbog vjetra i olujnih udara, pišu talijanski mediji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zabilježeno je, kako navode, više od 200 vatrogasnih intervencija. Najgore je u gradovima Alessandriji, Vercelliju, Novari i Astiju. Srušena su stabla, krovovi i stupovi, a u prometu je kaos.  

CIVILNA ZAŠTITA UPOZORILA Stiže velika promjena vremena: Meteoalarm za cijelu Hrvatsku, nevrijeme i tuča, moguće bujice

POGLEDAJTE KAKO JE VJETAR 'POMEO' SVE S TERASE KAFIĆA U POREČU:

U Genovi je palo 155 milimetara kiše, a samo jučer je u sat vremena palo 80 milimetara. Zbog odrona u francuskoj Savoji obustavljene su željezničke linije između Italije i Francuske. Nevrijeme je od Lombardije do Ligurije. Crveno upozorenje je na snazi u sjevernoj Lombardiji, a narančasto u šest regija. U Sestriereu, talijanskom skijalištu koje se nalazi na 2035 metara nadmorske visine, pao je snijeg. 

UPOZORENJE Kraj vrućina, DHMZ je upozorio i na pijavice, a javila se i Civilna služba: Moguće jače nevrijeme!

Meteorolog Bojan Lipovšćak za N1 je pojasnio da je razlog ovakvom vremenu jaka ciklogeneza koja je krenula iz Genovskog zaljeva. Očekuje se da će doći i u Hrvatsku.

- U sklopu cirkulacije Genovske ciklone kumulonimbusi grmljavinski oblaci slijede jedan drugoga i prodiru nad sjevernu Italiju, Austriju i Sloveniju - rekao je Lipovšćak. Dodao je kako su u atmosferi zbog akumulirane topline i vlage te velike količine pohranjene energije, izvjesni vrlo burni atmosferski procesi.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • konavodez 29.08.2023.

    Misliš da si nas prestrašio??Ma daj više sve vam je postalo kataklizma,ne može više ni kiša pasti da vi ne najavljujete oluje svih oluja...prozirni ste

  • Ita-rina 28.08.2023.

    Bože sačuvaj nas ovakvog meteo...

  • Alo brale! 28.08.2023.

    Sere lik koliko je visok i težak

Komentiraj...
Vidi sve komentare