To je to što me zanima!

VIDEO Pogledajte kako su se zagrebački vatrogasci jedva probijali do auta u plamenu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jučerašnja intervencija zapaljenog auta na A1 razljutila je zagrebačke vatrogasce jer vozači nisu formirali hitni koridor, zbog čega se ugrožava sigurnost i dostupnost svih hitnih službi. Objasnili su kako to spriječiti
Vidi originalni članak

U ponedjeljak u popodnevnim satima izgorio je automobil na A1 kod Zdenčine i stvorio popriličan kaos.

HAK je bio izvijestio da se kolona kreće s povremenim zastojima, a u istoj su očito završili i zagrebački vatrogasci, koji zbog neformiranog hitnog koridora nisu mogli u najkraćem mogućem roku stići na intervenciju. 

Obratili su se građanima:

Ovakvo ponašanje i neformiranje hitnog koridora ugrožava sigurnost i predstavlja problem svim hitnim službama. U novom zakonu o sigurnosti prometa na cestama bit će regulirana OBAVEZA sklanjanja vozila tako da:

1. na cesti koja ima dvije kolničke trake s po jednom prometnom trakom vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja

2. na cesti koja ima kolničku traku s jednom prometnom trakom vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja

3. na cesti koja ima kolničku traku s dvije prometne trake vozila u lijevoj prometnoj traci pomiču ulijevo, a u desnoj prometnoj traci udesno

4. na cesti koja ima kolničku traku s tri i više prometnih traka vozila u lijevoj prometnoj traci pomiču ulijevo, a u ostalim prometnim trakama pomiču udesno.

Kazna propisana za prekršaj iznosi 500 kuna.

Objavili su to iz JVP Zagreb na Facebooku uz popratni video i infografiku kojom žele dodatno informirati građane kako formirati hitni koridor.

FORMIRANJE HITNOG KORIDORA:

Pogledajte što je ostalo od vozila:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Ekscem 06.07.2022.

    Domoljub da se makne, nema teorije ?

  • AntiCenzura 05.07.2022.

    Koliko ja vidim, kako je neko vec napisao, samo su "profesionalni" vozaci kamiona problem, s mobitelima i slusalicama u usima. Svima snimit tablice i poslat kazne!!!

  • Mico_123 05.07.2022.

    ako uocis bilo koje vozilo od htine,policije ili vatrugasaca makni se sredina mora biti cista

Komentiraj...
Vidi sve komentare