To je to što me zanima!

VIDEO Policija iz ledene Save spasila 21 migranta kod Stare Gradiške, dozivali su pomoć

Policijski službenici su osobe utoplili, prevezli u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć, hranu i tople napitke, a Crveni križ je osigurao suhu odjeću spašenim ljudima...
Vidi originalni članak

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su 19. prosinca oko 11 sati na poplavljenom djelu u blizini Gornjeg Varoša nastalog zbog izlijevanja i velikog vodostaja rijeke Save, zatekli 21 stranog državljana, javlja PU brodsko-posavska.

POLICIJA OBJAVILA DETALJE Uhitili su učitelja koji se tukao s učenicima u zagrebačkoj školi

- Strani državljani su ostali na povišenom kopnenom djelu kojeg je okružila voda te su dozivali upomoć. S obzirom na to da se do istih nije moglo pristupiti osim plovilom, policijski službenici su odmah priskočili u pomoć tako što su ih smjestili na službeno plovilo, a zatim prevezli na kopno - kažu iz policije. Pozvani su i djelatnici HGSS-a Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška koji nisu postupali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Policijski službenici su ljude utoplili, prevezli u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć, hranu i tople napitke, a Crveni križ je osigurao suhu odjeću spašenim ljudima. 

Nadalje je utvrđeno da su strani državljani na nezakonit način prešli državnu granicu te se prema istima postupa sukladno odredbama Zakona o strancima. 

DOBIO NOVČANU KAZNU Muškarac kod Poreča zračnom puškom pogodio susjedovu mačku. Predao oružje policiji

- Napominjemo kako su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba. Ovim činom policijski službenici su još jednom pokazali svoju humanost i hrabrost, obzirom da ovo nije prvi slučaj spašavanja migranata iz nabujale rijeke Save te su se i ovaj put iskazali kao profesionalci kojima je na prvome mjestu zaštita života i tijela građana - kažu iz policije. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • bezeveze 20.12.2023.

    Plenki i ostali mora da drkaju na ove kad ih uhapse, free radne snage 🤡🤡🤡

  • kakobudebitce 20.12.2023.

    Buduci Hrvati

  • 20.12.2023.

    Vojsku na granice! Velezidajnici doci ce dan kada ce  te odgovarati za ovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare