To je to što me zanima!

Objavili snimku sudara ruskog aviona Su-27 i američkog drona

Reapera, poznatog i kao 'Predator B' u upotrebi američke vojske je od 2007. Koriste ga za izviđanje, a može biti opremljen oružjem. Ruski Su-27 je moćni sovjetski lovački avion
Vidi originalni članak

Ruski lovac Su-27 presreo je u utorak američki vojni dron MQ-9 "Reaper" i udario u njegov propeler, nakon čega se bespilotna letjelica srušila u Crno more. Dva ruska zrakoplova Su-27 presrela su američki špijunski dron, a jedan od njih se s njim sudario u 7:03 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nekoliko puta prije sudara, ruski borbeni zrakoplovi ispustili su gorivo na MQ-9 i letjeli ispred njega u nesigurnim manevrima, rekla je američka vojska u priopćenju.

Amerikanci su sad objavili snimku koja prikazuje trenutak sudara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Naša letjelica MQ-9 je provodila rutinske operacije u međunarodnom zračnom prostoru kada ju je presreo i udario ruski zrakoplov, što je rezultiralo padom i gubitkom MQ-9 - priopćio je general američkog zrakoplovstva James Hecker, koji nadgleda američke zračne snage u toj regiji.

Rusi su pak u startu poručili kako oni nemaju nikakve veze s padom letjelice, već kako je ona pala zbog greške pilota koji je s njom upravljao.

SUDAR AVIONA I DRONA Detalji sudara kod Crnog mora: 'Obavijestili smo Bidena. Pričat ćemo s Rusima o ovoj nesreći'

Reapera, poznatog i kao 'Predator B', proizvodi kompanija General Atomics Aeronautical Systems i u upotrebi američke vojske je od 2007. godine. Može biti opremljen naoružanjem, ali to nije uvijek slučaj.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • Druga Proleterska 16.03.2023.

    Neispodbitna ćinjenica je jedino , da je SU 27 dodirom oštetio jedan krak elise i da se od toga momenta taj dron više nije mogao vratiti u bazu ! Bez pogona svaki avion   prisilno sljeće . Dosada su to rješavali sa dodirima krilima . Samo uđeš ispod njegovog krila istom brzinom i digneš svoje . Ode drugi u kovitlac , na drugu stranu od tvoje .

  • Druga Proleterska 16.03.2023.

    Ajmo prvo razriješiti najvažniju stvar . A ta je , da li je dron srušen kod Floride ili kod Krima . Sve jasno , ostalo su samo nijanse preprićavanja događaja !

  • BROKRO 16.03.2023.

    Ruski Avion popisao Amerovu letijelicu treba biti naslov u novinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare