To je to što me zanima!

VIDEO Što je ovo u vodi?! Potok u Vrapču pun je pjene, uginule ribe: 'Pokušavaju maknuti to'

U poslijepodnevnim satima stanovnici Vrapča u Zagrebu primijetili su kako je potok koji tamo teče pun pjene. Na teren su izašli i djelatnici Hrvatskih voda
Vidi originalni članak

Eko katastrofa u Vrapču, rekao je naš čitatelj i poslao fotografije i snimke potoka u ovom zagrebačkom naselju koji je pun pjene. Na nekim se fotografijama vide i ribe koje su uginule zbog tvari u vodi. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Na teren su izašle Hrvatske vode i uzele uzorak za analizu - rekao nam je čitatelj. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo iz Vrapča 

Pogledala sam kroz kuhinjski prozor koji gleda baš na jedan od slapova i šokirala se vidjevši hrpetinu pjene koja se iz vode izdizala sigurno 30-ak centimetara. Moja prva reakcija bila je ljutnja, a glavom su mi prolazila pitanja tko je i zašto to napravio i taj netko mora odgovarati - ispričala nam je čitateljica iz Vrapča koja nam je i poslala fotografije zagrebačkog Vrapčanskog potoka prekrivenog bijelom pjenom. Istaknula je da su Hrvatske vode i policija dobro reagirale i izašle na teren.

- Uzeli su uzorke za analizu i krenuli isisavati tu pjenu. Počeli su oko 18.30, a ne znam koliko će uspjeti napraviti i kojom brzinom, jer je na tom potezu jako puno slapova i na dosta njih je puno pjene. Ima uginule ribe, one koje su još bile žive se koprcaju i sumnjam da će preživjeti. Očito se radi o nečemu otrovnom i najviše se bojim da nešto od toga ne završi u vodovodu – rekla nam je čitateljica i dodala da nije prvi put da primjećuju pjenu na potoku. 

Iako su službe na terenu već neko vrijeme i ispumpavaju pjenu, ona ne nestaje tako brzo što pokazuju i fotografije s terena. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • x00x 08.10.2022.

    neko precerao s kupanje?

  • a e 46 07.10.2022.

    bice se antitovar dosa oprat tu 100 posto

  • hromcan73 07.10.2022.

    Zagrebe moj ljepi, ostalo samo ime......

Komentiraj...
Vidi sve komentare