To je to što me zanima!

VIDEO U Gajevu stigla i policija, stanari očajni: 'Kako oni misle u našu zgradu useliti 80 radnika?'

Stanari su se u ponedjeljak, nakon što su u izvid izašle Građevinska inspekcija i Zavod za zaštitu spomenika kulture, sastali s odvjetnikom
Vidi originalni članak

Nakon što su suvlasnici zgrade u zagrebačkoj Gajevoj ulici saznali da im se u zgradu planira useliti 80 ljudi i sve prijavili Državnom inspektoratu, upravitelju zgrade, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i MUP-u ispred zgrade su postavili i zaštitare, a na uvid je u ponedjeljak izašla policija. Kako kažu stanari, sumnjaju da se sve priprema za useljenje stranih radnika.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kada smo doznali što se zbiva i da se taj poslovni prostor prenamjenjuje u stambeni, pokušali smo razgovarati s investitorima i s vlasnikom. Oni su se u razgovoru izmotavali i nismo se uspjeli dogovoriti pa smo pozvali zaštitare i nadležne institucije - priča nam Tomislav Rosandić iz Gajeve 17.

FRKA U GAJEVOJ VIDEO Zagreb: Saznali da im u zgradu žele useliti 80 stranih radnika, unajmili su zaštitare

Stanari su se u ponedjeljak, nakon što su u izvid izašle Građevinska inspekcija i Zavod za zaštitu spomenika kulture, sastali s odvjetnikom.

- Sve nas je ovo zateklo i ne znamo što da radimo. Planiramo tužbu ako ne bude drugog izbora. Zabrinuti smo jer zgrada je stara sto godina. Nije projektirana za tako mnogo ljudi. U potresu smo dobili žutu naljepnicu, a ulaz 19 na potkrovlju ima čak crvenu. Strahujemo da sustav kanalizacije i električne instalacije neće izdržati - ističe Tomislav.

USELJAVAJU STRANI RADNICI? Zabrinuti stanari iz Gajeve: 'U zgradu nam krišom trpaju 80 ljudi. Ona to ne može izdržati'

Podsjetimo, vlasnik poslovnog prostora na trećem katu je Zavod za istraživanje kvalitete d.o.o. (ZIK), a uvidom u vlasničke listove vidljivo je da se prostor koji bi se trebao prenamijeniti u stambeni prostire na 447 kvadrata.

Prema mailu koji smo dobili na uvid, ZIK je informirao suvlasnike da je prostor dao u najam tvrtki Tada kreativna radionica d.o.o., kojoj je vlasnik Rihard Krasnić, otac Bernarda Krasnića, inače menadžera agencije za nekretnine. ZIK je informirao suvlasnike da Tada kreativna radionica planira prostor koristiti za smještaj.

- Oni su se iselili iz tog prostora jer više nije bio siguran za boravljenje nakon što je dobio crvenu naljepnicu, a sada bi tamo naseljavali ljude. Investitor mi je čak rekao da planiraju napraviti i hostel - dodaje Tomislav.

Kako nitko u navedenom prostoru nitko nije bio prisutan inspekcija nije mogla obaviti izvid te se čeka da se odazove vlasnik. 

Idi na 24sata

Komentari 89

  • zivikako znas 15.01.2024.

    Čini mi se da im ide sve po planu,iseliti nas što više i onda dolaze na scenu svakakvi talibani i ostale živine...pa na kraju nećemo imati pravo glasa u Hrvatskoj...

  • FrozenAcc 15.01.2024.

    Masovne spavaonice za roblje!

  • Pauljng 15.01.2024.

    Treba nastavit praksu boysa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare