To je to što me zanima!

VIDEO Vlasnik broda koji se nasukao na cestu kod Zadra: 'Još ga ne možemo maknuti'

Od nedjelje navečer do ponedjeljka ujutro palo je 164 litara kiše po četvornom metru. Poplavljeni su gotovo svi dijelovi Zadra, a olujno jugo odsjeklo je od kopna većinu otoka
Vidi originalni članak

Brod je bio na suhom vezu, no Miljašić Jaruga se noćas digla preko 120 centimetara i razlila se. Tako se naš brod našao na cesti. Čekamo da se vrijeme smiri, no kada ćemo uspjeti maknuti brod, ne znamo jer se razina rijeke još uvijek diže - priča nam Šime Glavan, vlasnik broda koji se u Ninu nasukao na cestu nakon rekordne količine kiše koja je pala na zadarskom području.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Palo je kiše kao u pola Hrvatske. Potopljeno je pola grada'

Od nedjelje navečer do ponedjeljka ujutro palo je 164 litara kiše po četvornom metru. Poplavljeni su gotovo svi dijelovi Zadra, a olujno jugo odsjeklo je od kopna većinu otoka, potvrdio je za Hinu voditelj Meteorološke postaje u Zadru Anđelko Vidović.

- Nevrijeme, praćeno jakom grmljavinom, počelo je u nedjelju oko 20 sati i trajalo do ponedjeljka rano ujutro. Na zadarskom je području palo kiše kao u pola Hrvatske, a jučer iza 14 sati zabilježen je najjači udar juga - 25.5 metara u sekundi, što odgovara brzini od oko 98 kilometara na sat - dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Predio Diklovac 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić otkrio je kako je saznanja o šteti na zadarskom području imao već oko ponoći. 

- Shvatio sam da štete neće biti neke velike, a domaćinstva je zahvatila jaka, ekstremna kiša, pogotovo zapadni dio grada. Živimo u takvim vremenima, moramo se snalaziti. Gradske službe su od sinoć na terenu, velika pohvala - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poplavljeni su gotovo svi dijelovi Zadra, a najgora situacija je na zapadnom dijelu grada. Vatrogasci su dosada imali 21 intervenciju tijekom noći i 12 u jutarnjim satima.

Hrpa intervencija

- Najviše je bilo ispumpavanja podruma, garaža i prizemnih stambenih prostora, automobili su ostali u vodi, a intervencije smo imali u Zadru, u Kožinu, Diklu i Petrčanima, na otoku Ugljanu, u Ninu i Ražancu - rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Istaknuo je da je zbog velikog broja intervencija angažirana i Državna intervencijska postrojba Zadar kao ispomoć vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe Zadar, a u ostalim dijelovima županije intervenirala su dobrovoljna vatrogasna društva. 

Još uvijek je u prekidu trajektna linija Biograd - Tkon na otoku Pašmanu, a putnici i vozila preusmjeravaju se na liniju Zadar (Gaženica) - Preko na otoku Ugljanu.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Dunning-Krugerov efekt 11.03.2024.

    Prodaje se za 25k EUR na burzi nautike, trebao bi spustiti cijenu bar 5k za ovu havariju.

  • Insula 11.03.2024.

    Pjeva Radojka Šverko: " Kud plovi ovaj brod i ......".

  • gradic 11.03.2024.

    Bas tipicno, opet neka nesreca. Nadam se da ce brzo rijesiti situaciju i vratiti cestu u normalu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare