To je to što me zanima!

Zastrašujuća snimka: Potres na Tajvanu izazvao niz odrona, velika stijena srušila se u more

Najsnažniji potres na Tajvanu u posljednjih 25 godina ubio je sedam ljudi, ozlijeđeno je njih više od 700, a 77 ih je zarobljeno u tunelima i srušenim zgradama, objavile su vlasti
Vidi originalni članak

Slučajni prolaznik snimio je kamenje i zemlju kako se prevrću niz obalu otoka Guishan na obalama Tajvana. Očevidac kaže kako se to dogodilo tijekom snažnog podrhtavanja od 7,4 po Richteru. Svjedok je snimao s broda na moru, u blizini obale Yilana i rekao je da su vidjeli dim kako se uzdiže s otoka, poznatog i kao Kornjačina planina jer ima oblik kornjačine glave.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najsnažniji potres na Tajvanu u posljednjih 25 godina ubio je sedam ljudi, ozlijeđeno je njih više od 700, a 77 ih je zarobljeno u tunelima i srušenim zgradama, objavile su vlasti. 

Japanska meteorološka agencija, koja je procijenila magnitudu potresa na 7,7, rekla je da je nekoliko malih valova cunamija doseglo dijelove južne prefekture Okinawa.

Filipinska seizmološka agencija izdala je upozorenje za stanovnike u obalnim područjima nekoliko pokrajina, pozivajući ih da se evakuiraju na viša područja.

Tajvan je također izdao upozorenje na cunami, ali je izvijestio da nije bilo štete od njega, a Pacifički centar za upozoravanje na cunami na Havajima kasnije je rekao da je rizik od valova prošao.

CESTA KAO OD GUME VIDEO Pogledajte trenutak razornog potresa na autocesti: Sve se zaljuljalo pod vozilima

Elektroprivreda Taipower rekla je da je većina struje ponovno uspostavljena, dodajući da dvije nuklearne elektrane na otoku nisu bile pogođene potresom.

Tajvanski operater brze željeznice priopćio je da nema izvješća o šteti ili ozljedama na njegovim vlakovima, ali je rekao da će vlakovi kasniti dok obavlja inspekcije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • patak Bubi 03.04.2024.

    Ja ne vjerujem kakve oni naslove stavljaju a kakvi videi su stvarno u člancima, takav nesrazmjer naslova s onim što se stvarno dogodilo. Ogromna stijena se odvalila u more a zapravo se skotrljalo par kamenčića i malo zaprašilo.

  • blacknight 03.04.2024.

    bilo bi mozda malo "zastrašujuće" da je snimio majstor odron stijene u more. ovako je snimio prašinicu kao sto je kod mene na televizoru

  • komentator/Luka 03.04.2024.

    ja mislio odlomit će se gromada neka kad ono samo se malo praši, zastrašujuća je vaša glupost!

Komentiraj...
Vidi sve komentare