To je to što me zanima!

Vidović Krišto ide u opoziv Marića: 'Dokazuje da služi centrima moći, a ne građanima'

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto prikupila je 34 potpisa oporbenih zastupnika za pokretanje opoziva ministra financija Zdravka Marića. Istaknula je kako joj potpisali nisu zastupnici IDS-a i Možemo
Vidi originalni članak

Da Hrvatska ima pravosuđe kao Austrija, onda bi Državno odvjetništvo na temelju dosadašnjih dokaza protiv ministra Marića već otvorilo istragu zbog osnovane sumnje na korupciju. Ali s obzirom na to da Plenković protuustavno i protuzakonito kontrolira DORH, ministri i drugi dužnosnici mogu neometano kršiti zakone i otuđivati imovinu građana, poručila je u petak nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović. 

Uspjela je prikupiti 34 potpisa zastupnika i u saborsku proceduru uputiti prijedlog za opozivom ministra financija Zdravka Marića. Incijativu, rekla je, nisu potpisali samo zastupnici IDS-a i Možemo.

- Za građane je lijepa vijest da su ovu inicijativu potpisali zastupnici iz različitih ideoloških grupacija jer su se time izdigli iz usko-stranačkih okvira te se založili za opće dobro. A borba za opće dobro jest borba protiv korupcije - poručila je.

Ministarstvo financija je najodgovornije za neviđenu korupciju koje za posljedicu ima raseljavanje građana te sve veće siromaštvo, naglasila je Vidović Krišto.

- Ministar financija svojim ponašanjem dokazuje da služi centrima moći, a ne građanima te pri tome otvoreno pokazuje prijezir prema hrvatskoj javnosti - rekla je i podsjetila na ljetovanje Marića na jahti s poduzetnikom Blažom Pavičićem ovog ljeta za kojeg je lagao da nema poslove s državom. 

- Premijer Plenković umjesto da ga razriješi, izjavio je da je za njega ta afera okončana. Upravo je u toj Plenkovićevoj rečenici sukus svih hrvatskih problema. A on se zove suspenzija zakona, blokada institucija te prijezir i obespravljivanje građana - poručila je.

Ova inicijativa, naglasila je, mora biti prekretnica u političkom životu.

- Austrijsko državno odvjetništvo može izvršiti premetačinu u uredu kancelara i time dokazati da vladavina prava ne poznaje nedodirljive, bez obzira na to koju društvenu ulogu oni igrali - istaknula je podsjetivši s druge strane kako je premijer Andrej Plenković prije četiri godine priveo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana na konferenciju za medije u Banskim dvorima. 

- I time demonstrirao da su zakoni u Hrvatskoj suspendirani. Rezultat toga bio je da je zastupnik Saucha, protiv kojeg se vodio kazneni postupak, počeo glasovati za Plenkovićevu vladu i upravo je tim glasom Zdravko Marić prije četiri godine ostao ministar - istaknula je.

Na kraju je napomenula da je od pokretanja ove inicijative do danas dobila i dodatne dokaze o neobičnom poslovanju poduzetničke obitelji Pavičić, ali i dodatne dokaze o utjecaju ministra Marića na državne službe, koje su pod njegovom ingerencijom, kako bi se obitelji Pavičić pogodovalo.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Usora1 15.10.2021.

    a zasto jadni maric, radi ono sto mu se nalozi a za pogodovanje, klijentelizam i osobno bogacenje tj. snalazenje na racun drzave ima punoooo boljih kandidata.

  • Lavljeoči 15.10.2021.

    Pa zašto tebe ne vozaju sa jahttom🐔

  • 15.10.2021.

    Karolina, uozbilji se urazumi se, smatrao sam te puno pametnijom, ali vidim da sam se prevario u tebi, sad imas priliku preuzeti SDp, oni te trebaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare