Obavijesti

News

Komentari 4

Vidović Krišto ide u opoziv Marića: 'Dokazuje da služi centrima moći, a ne građanima'

Vidović Krišto ide u opoziv Marića: 'Dokazuje da služi centrima moći, a ne građanima'

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto prikupila je 34 potpisa oporbenih zastupnika za pokretanje opoziva ministra financija Zdravka Marića. Istaknula je kako joj potpisali nisu zastupnici IDS-a i Možemo

VIDEO

Da Hrvatska ima pravosuđe kao Austrija, onda bi Državno odvjetništvo na temelju dosadašnjih dokaza protiv ministra Marića već otvorilo istragu zbog osnovane sumnje na korupciju. Ali s obzirom na to da Plenković protuustavno i protuzakonito kontrolira DORH, ministri i drugi dužnosnici mogu neometano kršiti zakone i otuđivati imovinu građana, poručila je u petak nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović. 

Uspjela je prikupiti 34 potpisa zastupnika i u saborsku proceduru uputiti prijedlog za opozivom ministra financija Zdravka Marića. Incijativu, rekla je, nisu potpisali samo zastupnici IDS-a i Možemo.

- Za građane je lijepa vijest da su ovu inicijativu potpisali zastupnici iz različitih ideoloških grupacija jer su se time izdigli iz usko-stranačkih okvira te se založili za opće dobro. A borba za opće dobro jest borba protiv korupcije - poručila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministarstvo financija je najodgovornije za neviđenu korupciju koje za posljedicu ima raseljavanje građana te sve veće siromaštvo, naglasila je Vidović Krišto.

- Ministar financija svojim ponašanjem dokazuje da služi centrima moći, a ne građanima te pri tome otvoreno pokazuje prijezir prema hrvatskoj javnosti - rekla je i podsjetila na ljetovanje Marića na jahti s poduzetnikom Blažom Pavičićem ovog ljeta za kojeg je lagao da nema poslove s državom. 

- Premijer Plenković umjesto da ga razriješi, izjavio je da je za njega ta afera okončana. Upravo je u toj Plenkovićevoj rečenici sukus svih hrvatskih problema. A on se zove suspenzija zakona, blokada institucija te prijezir i obespravljivanje građana - poručila je.

Ova inicijativa, naglasila je, mora biti prekretnica u političkom životu.

- Austrijsko državno odvjetništvo može izvršiti premetačinu u uredu kancelara i time dokazati da vladavina prava ne poznaje nedodirljive, bez obzira na to koju društvenu ulogu oni igrali - istaknula je podsjetivši s druge strane kako je premijer Andrej Plenković prije četiri godine priveo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana na konferenciju za medije u Banskim dvorima. 

- I time demonstrirao da su zakoni u Hrvatskoj suspendirani. Rezultat toga bio je da je zastupnik Saucha, protiv kojeg se vodio kazneni postupak, počeo glasovati za Plenkovićevu vladu i upravo je tim glasom Zdravko Marić prije četiri godine ostao ministar - istaknula je.

Na kraju je napomenula da je od pokretanja ove inicijative do danas dobila i dodatne dokaze o neobičnom poslovanju poduzetničke obitelji Pavičić, ali i dodatne dokaze o utjecaju ministra Marića na državne službe, koje su pod njegovom ingerencijom, kako bi se obitelji Pavičić pogodovalo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina