To je to što me zanima!

Vijeće sigurnosti sazvalo je sastanak zbog ljudskih prava

Sastanak je sazvan za 10. prosinca, a prijedlog SAD-a da se oživi prošlogodišnja rasprava o kršenju ljudskih prava u Sjevernoj Koreji podržalo je osam članica...
Vidi originalni članak

Vijeće sigurnosti UN sazvalo je sastanak na kojem će raspravljati o navodnim kršenjima ljudskih prava u Sjevernoj Koreji, izvijestila je u subotu  glasnogovornica američke misije pri UN Hagara Chemali. 

Sastanak je sazvan za 10. prosinca, a prijedlog SAD-a da se ponovo oživi prošlogodišnja rasprava o kršenju ljudskih prava u Sjevernoj Koreji podržalo je osam članica - Čile, Francuska, Jordan, Litva, Malezija, Novi Zeland, Španjolska i Velika Britanija, izjavila je Chemali. 

Vijeće sigurnosti o kršenju ljudskih prava u Sjevernoj Koreji raspravljalo je prošle godine, a protiv je bila Kina, čiji je veleposlanik pri UN Liu Jieyi i prošli mjesec ocijenio da je najavljeni sastanak Vijeća sigurnosti "loša ideja". 

Vijeće će o stanju ljudskih prava u Sjevernoj Koreji izvijestiti viši dužnosnici UN-a,

Sjeverna Koreja odbacila je optužbe poručivši da su ""dio američke zavjere s ciljem destabilizacije zemlje". 

Prije godinu dana 193 članice UN-a pozvale su Vijeće sigurnosti da razmotri mogućnost da se Sjevernu Koreju zbog navodnih kršenja ljudskih prava prijavi Međunarodnom kaznenom sudu. 

Ukoliko bi takvo što bilo ponovo predloženo, Kina će zasigurno staviti veto, izjavio je diplomat za Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • istri 06.12.2015.

    kod nas hvala tudzmanovoj novoj hrvatskoj,sebi i svojim buducim napunili dzepove a nama dali sva ljudska prava, samo NEMAMO ONO NAJVAZNIJE POSAO I NOVAC.

  • Akull 05.12.2015.

    Ne daj se Kim........Yankee go home

  • Petar1404 05.12.2015.

    ljudska prava us SAD-u so izvrsna zar ne? joj, kakvi biseri!

Komentiraj...
Vidi sve komentare