To je to što me zanima!

Vijećnik HDZ-a drži zaštićenu školjku: 'Nije to kako izgleda!'

Ernest Forjan, gradski vijećnik HDZ-a u gradu Koprivnici na svojem je profilu na Facebooku objavio fotografiju na kojoj pozira s uništenom strogo zaštićenom školjkom
Vidi originalni članak

HDZ-ov gradski vijećnik Koprivnice Ernest Forjan na Facebooku je objavio fotografiju na kojoj pozira s periskom, zaštićenom školjkom za čije je uništavanje propisana kazna i do 30.000 kuna.

Naime, periska je u Hrvatskoj već 30 godina svrstana u strogo zaštićene životinjske vrste, a Pravilnikom o visini naknade štete prouzročene nedopuštenom radnjom na zaštićenim životinjskim vrstama određena je odšteta od 500 kuna, a za izlov kazna za fizičku osobu je između 7.000 do 30.000 kuna, javlja ePodravina.

Ernest Forjan je inače predsjednik gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Koprivnice i gradski vijećnik, a svojedobno se kandidirao i za gradonačelnika. Spornu fotografiju s uništenom školjkom objavio je s godišnjeg odmora koji provodi u Biogradu. 

Tvrdi da ju je vratio gdje i pripada

Korisnici Facebooka upozorili su Forjana da je riječ o strogo zaštićenoj vrsti, no to ga se očito i nije previše dojmilo jer spornu fotografiju još uvijek nije uklonio. Umjesto toga, Forjan se opravdao - djecom.

U statusu je napisao:

Dragi moji, nikada u životu nije sve kako izgleda na slici. Vaša kritika stoji, ali je istina drugačija. Nisam školjku izronio već su je djeca izvadila iz mora. Zamolio sam ih da mi je daju kako bih je vratio u more. Moja je grijeh što sam se poslikao s njom kada sam je vraćao moru gdje i pripada.

 

Idi na 24sata

Komentari 200

  • tuliluli 05.11.2018.

    Nema on mozga niti da bi nosio friz na glavi. Pa vidi se da ga je zbog toga i kosa napustila. Osim toga ne kaže se uzalud da slika govori više nego 1000 riječi. Tulipanu to nije jasno jer nema čime misliti.

  • RumenaGljiva 22.08.2018.

    Ma potrudit ce se oni izmjenit zakon samo da doticni gospodin ne mora odgovarati novcano ili kako god. Dok ovo dođe do suda mogu 500 puta izmjenit zakon, nije problem.

  • ilmare 22.08.2018.

    "nije to kako izgleda "...kaže on . Pa, dobro ! Jel' vi više vjerujete svojim očima ili jednom hadezeovcu ?? Kako možete sumnjati njegovim riječima ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare