To je to što me zanima!

Vilim Ribić: Bauk kreditnog rejtinga kruži Hrvatskom

Iz Matice hrvatskih sindikata tvrde da usmjeravanje toliko pažnje javnosti na kreditni rejting služi da bi se skrenula pažnja s problema nedostatka poslova i radnih mjesta...
Vidi originalni članak

Iz Matice hrvatskih sindikata ocijenili su u nedjelju kako je visina kreditnog rejtinga u Hrvatskoj bauk iako nije presuda u vrijeme obilja kapitala u državi o čemu svjedoči i činjenica da se Hrvatska upravo zadužila po najboljim uvjetima do sada, i to po vrlo niskim kamatnim stopama, unatoč lošem kreditnom rejtingu.  

- U vrijeme obilja kapitala u zemlji i inozemstvu visina kreditnog rejtinga nije presudna. Ona može biti relevantna kada postoji oskudica kapitala. Iako se radi o poznatoj činjenici, zanimljivo je koliko intenzivno bauk kreditnog rejtinga kruži u hrvatskom medijskom i javnom prostoru - smatraju iz Matice hrvatskih sindikata u priopćenju koje je potpisao Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća.

Iz Matice hrvatskih sindikata tvrde da usmjeravanje toliko pažnje javnosti na kreditni rejting služi da bi se skrenula pažnja s problema nedostatka poslova i radnih mjesta, nedostatnog rasta proizvodnje i izostanka perspektive za mlade ljude.

- To je uobičajena strategija oligarhijskih elita i u drugim zemljama. Valja naći opravdanje za politiku niske potrošnje, niskih plaća, a sve radi vraćanja dugova bankarskoj industriji - stoji u priopćenju. 

Uz ostalo, smatraju i da se ni za mandata ove Vlade neće voditi suverena ekonomska politika u interesu narodne većine, otvaranja radnih mjesta i zaustavljanja masovnog iseljavanja jer je, kako dodaju, Vlada poreznom reformom smanjila poreze samo bogatima. Za nacionalnu ekonomiju, poručuju iz Matice, bilo bi puno važnije da su plaće podignute učitelju i radniku, jer bi te plaće potrošili i to većinom na domaće proizvode.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • bajica1009 06.02.2017.

    Ribiću što to vrijedi kada si prvi ti bio za njih iako znaš da lažu i kradu samo ovaj put nisi u podjeli a narod je ko narod zaslužio izdajnike da ih ogule i ostave na prosjačkom štapu jer glasa za tu tvorevinu crkve i domoljuba sa lijevom u đepu države a desnicom na srcu.

  • siroce777 06.02.2017.

    sindikate kao što je tvoj i razno razne civilne udruge koje se bore samo za olajavanje hr i svoj osobni probitak treba zakonski zabraniti,50000 udruga ima hr više nego cijela evropa,to je sto tisuća uhljeba

  • zeljkopž 06.02.2017.

    Kreditni rejting je pokazatelj kako je zaustavljen slobodni pad gospodarstva izazvan pljačkama i uništavanjima nekih članova SDPove vlade! Slobodni pad je zaustavljen!!! To je prvi i osnovni preduvjet kako bi se krenulo u oporvak! Izuzetno bitna stvar, točka prijelomnica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare