To je to što me zanima!

Vinko Puljić: Nadam se da će u BiH pobijediti dobra vlast

Papinski izaslanik u Republici Hrvatskoj, nadbiskup msgr. Allesandro D'Errico pozvao je Hrvate katolike da izađu na sutrašnje opće izbore te da budu jedinstveni
Vidi originalni članak

Papinski izaslanik u Republici Hrvatskoj, nadbiskup msgr. Allesandro D'Errico pozvao je Hrvate katolike da izađu na sutrašnje  opće izbore te da budu jedinstveni ohrabrujući vjernike da Europa pozorno prati što se zbiva u Bosni i Hercegovini. Papinski nuncij sudjelovao je u misnome slavlju u Mariji Bistrici gdje je održano 9. hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjalučke biskupije.

Na kraju svete mise, mikrofon je uzeo nekadašnji papinski izaslanik u Bosni i Hercegovini te je poručio vjernicima na hodočašću, ali i onima koji prate medije da nisu ostavljeni i sami. Alessandro D'Errico vjernicima iz BiH  poručio je da nisu sami i da se u Europi pomno prati što se to događa u Bosni i Hercegovini, ali i kako je tužan što je prije dvije i pol godine otišao iz ove zemlje. Pozvao ih je da izađu na izbore koji se danas održavaju, te da budu jedinstveni.

Svetu misu pred desetak tisuća vjernika iz BIH-a, ali i iz Požeške biskupije i Riječke nadbiskupije te Hrvatskih katoličkih misija iz Beča i Linza, predvodio je kardinal Vinko Puljić. Prije propovijedi osvrnuo se na izbore u BiH rekavši tek kako se nada da će pobijediti dobra vlast, a ne oni koji se zalažu za sebičnost i vlastite interese.

- Danas se ovdje u Mariji Bistrici molimo za mir. Narod danas hoda u mraku, a kad čovjeku padne mrak na oči, može napraviti i zlo. Stoga preko ispovijesti traži mir u svojoj savjesti koja ga oslobađa od grijeha. U obitelji sve je manje zajedništva i razgovora, a sve više dolazi do izražaja nasilje. Svakodnevni život zatrovali su sebičnost, materijalizam i hedonizam. Osnovno gnijezdo čovječanstva nisu napravili ni države, ni stranke, ni političari, već je to stvorio Bog. Moramo otkloniti sve ono što ruši zajedništvo i ljubav – rekao je u svojoj propovijedi Puljić. Posebnu opasnost Puljić vidi u televiziji, internetu, mobitelima i telefonima za koje kaže da ne smiju postati naši gospodari.

Danas je junak onaj koji ubija i krade. Neka nam Bog prosvijetli pamet da se više ne ubija, da se ne odsijecaju glave. No, zapitajmo se i čijim se oružjem to radi, tko je sve to proizveo, tko je kriv što se pojavila ebola. Čovječanstvo umire od ljudske zloće i sramotno je da se danas puno više ulaže u oružju nego u razvoj – rekao je u svojoj propovijedi Puljić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić s hercegovačkim korijenima, rekao je kako on dolazi na mise u Mariju Bistricu jer želi biti uvijek među svojim ljudima i ne dijeli ih prema tome gdje žive, da li ovdje ili van Hrvatske. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Sonador 12.10.2014.

    "No, zapitajmo se i čijim se oružjem to radi, tko je sve to proizveo, tko je kriv što se pojavila ebola. Čovječanstvo umire od ljudske zloće i sramotno je da se danas puno više ulaže u oružju nego u razvoj"; hmmm... Za ebolu ne znam, ali... Koliko ono Vatikan dionica ima u Beretti (za one koji ne znaju, Beretta je jedan od najvećih svjetskih proizvođača vatrenog oružja)? Usput, Milan Bandić nema hercegovačke korijene nego jest Hercegovac, osim ako su Grude magično postale dio Republike Hrvatske.

  • zoranzdaz 12.10.2014.

    za nepovjerovati koliko komunjara iza zavjesa jos zivi i pametuje po ovome portali

  • Prva Proleterska 12.10.2014.

    Prvo je to kršenje izborne šutnje, koja i u BiH važi za Vatikanere , što znaći za sve vas i u drugim zemljama . Drugo kratko pitanje je : KAD ĆETE SE SKINUTI NARODU SA ...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare