To je to što me zanima!

Vinku Mladineu ukinuli istražni zatvor, pustili ga na slobodu

Vinko Mladineo je posljednjih mjesec dana proveo u istražnom zatvoru zajedno još četvero osumnjičenjih za udruživanje i izvlačenje novca iz Fonda za zaštitu okoliša
Vidi originalni članak

Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Vinko Mladineo, zajedno s još četvero osumnjičenih, u petak je izašao iz pritvora u kojemu je posljednjih mjesec dana, javlja HRT. Sudac Ratko Ščekić prihvatio je prijedlog obrane da se osumnjičenicima na slobodi zabrani kontakt sa svjedocima koji još nisu svjedočili pred sudom. Mjeru zabrane nadzirat će policija. 

Vinka Mladinea sumnjiče da je osnovao kriminalnu skupinu koja je izvlačila novac iz Fonda putem fiktivne prodaje plastične ambalaže. U skupini su bili vlasnica tvrtke ''BBS'' Barbara Bešenić, njezin sin Krunoslav Bešenić, direktor tvrtke ''Retabl'' iz Metkovića Dragan Mioč te ''dalmatinski kralj otpada'', Miho Zrnić Marinović. Mladinea USKOK istražuje i zbog afere Fimi media. Sumnjiče ga da je zajedno s Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i drugima izvukao više od 80 milijuna kuna preko agencije Nevenke Jurak.  

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Car Mrgud 28.05.2011.

    Ma puštaj buraz,sve ih pustite,napravite mjesta za prave lopove.Evo,ja imam neplaćenog parkinga,šveram se u tramvaju kad nemam za benzin,mene hapsite,ja je*em ovu zemlju,ne mladineo...Pa za vas je i oružani ustanak premalo...!!!

  • KRAKUNKO 27.05.2011.

    postenjacina

  • mrkva1974 27.05.2011.

    A zasto bi on bio u zatvoru kad su veci lopovi od njega na slobodi...Nek mi netko nabroji one kojima je oduzeta imovina,i koji su zbog teske kradje i nezakonito stecene imovine u zatvoru???Evo sad ce i carinike koji su pokrali sve sto se u 20 godina dalo pokrasti pustiti na slobodu... Ucite djecu da kradu ,a ne poštenju jer jedino tako mogu prezivjeti u ovoj kvzidrzavici.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare