To je to što me zanima!

Vinogradska predstavila projekt od 4 milijuna kuna: Imaju novi prostor za liječenje neplodnosti

Cijeli Zavod za humanu reprodukciju preseljen je u veći prostor koji je u potpunosti obnovljen od temelja, kako je za 24sata otkrio prof. Krunoslav Kuna, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo.
Vidi originalni članak

Četiri milijuna kuna vrijedan projekt KBC-a Sestre milosrdnice u subotu je predstavljen javnosti, riječ je o obnovljenim prostorijama Zavoda za humanu reprodukciju i ginekološku endokrinologiju, koje se prije nalazilo u drugoj zgradi, a sad je cijeli Zavod preseljen u veći prostor koji je u potpunosti obnovljen od temelja, kako je za 24sata otkrio prof. Krunoslav Kuna, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo.

- Cijeli projekt financiran je novcem iz EU fondova čije je uređenje stajalo oko četiri milijuna kuna. Novouređene i opremljene prostorije Zavoda, koji se nalazi u sklopu Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice od 2007. godine, preselili smo iz druge zgrade u ovu našu zgradu Klinike i Dnevne bolnice. Prije smo imali oko 200 kvadrata, a sad se Zavod preselio u 450 kvadrata. S godinama nam je rastao broj pacijentica, dosad smo imali oko osamsto postupaka pomognute oplodnje godišnje, a sad ćemo ih moći imati preko tisuću - kazao je za 24sata prof. Kuna.

Dr. Kuna: Naši rezultati liječenja neplodnosti su usporedivi s rezultatima iz EU centara

Kako nam je rekao, Zavod za humanu reprodukciju i ginekološku endokrinologiju ima tri odjela - za humanu reprodukciju, za ginekološku endokrinologiju i za andrologiju. Obuhvaća još specijalističke ordinacije, salu za zahvate te sobu za pacijentice.

- Naši rezultati liječenja neplodnosti su usporedivi s rezultatima svih europskih medicinskih centara koji se bave pomognutom oplodnjom. Drago nam je što sad imamo nove prostorije jer ćemo moći pružiti liječničku pomoć za još više pacijenata - kazao nam je dr. Kuna, navodeći kako su građevinski radovi trajali posljednjih godinu i pol dok je ideja o projektu i kretanje u realizaciju istog započela prije pet, šest godina.

Povodom otvaranja obnovljenog Zavoda, Klinika za ženske bolesti i porodništvo organizirala je prigodni stručni skup za ginekologe primarne zdravstvene zaštite, na temu vaginalnog zdravlja, borbe protiv HPV-a, dodatnih terapijskih rješenja kod neplodnosti te pomoći iz prirode kod endometrioze.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • donatien 22.10.2022.

    Silno se trude sa promocijom zdravstva. Svaki dan novi članak o velikim uspjesima u zdravstvu, a zdravstvo u nikad lošijem stanju. Bravo za mazanje očiju javnosti.

  • Splitski cvit 22.10.2022.

    A što na to kažu udruge vigilare i opus dei.

  • 22.10.2022.

    Super za novi prostor, ali to nije nužno povezano s obradom većeg broja pacijentica, za to treba stručno osoblje, kojeg fali svugdje, a vjerojatno će se situacija samo pogoršavati. Naravno, stručno osoblje treba školovati, barem pristojno platiti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare