To je to što me zanima!

Virovi Dunava Marina (10) su progutali u trenutku

Vukovar: Marin Matin (10) je u petak prvi put otišao od kuće, a da roditeljima nije rekao kamo ide. S prijateljem se igrao na splavi i pao u rijeku
Vidi originalni članak

Do petka Marin Matin (10) iz Vukovara nikad nije otišao od kuće, a da roditeljima nije rekao gdje ide. U petak poslijepodne je prvi put s prijateljem otišao do obale Dunava. Dvojica dječaka prošla su kraj vukovarskog Doma tehnike, popeli su se na splav i bacali kamenčiće u vodu. Marin se odjedanput poskliznuo. Vir ga je povukao na dno rijeke.
- Nisam znao što se točno događa te sam potrčao pomoći što sam brže mogao. Nažalost, dječaka nismo mogli pronaći - ispričao je Vlado Knezović, koji je čuo zapomaganje Marinova prijatelja. Neki drugi prolaznici su policiji rekli da je dječak nakon pada u vodu jednom uspio izroniti, no nitko mu nije mogao ući u trag. Obitelj Matin tri sata je strepila i nadala se da će Marin uspjeti pobijediti dunavske struje i virove te da negdje nizvodno od Borova naselja, gdje je upao u rijeku, preplašen i pothlađen na obali čeka spasitelje. Međutim, ronioci specijalne policijske postrojbe iz Osijeka, na mjestu gdje je dječak posljednji put izronio na površinu, pronašli su njegovo beživotno tijelo. Prolaznici s kojima smo razgovarali na obali Dunava pitaju se zašto čuvar gradilišta nije  otjerao dječake. Splav koju su dječaci iskoristili za igru u stvari je skela koju koriste radnici za popravak nasipa. Jutro nakon tragedije radnici koji popravljaju nasip tvrde da je dolazak djece na obalu Dunava, gdje oni rade, svakodnevna pojava i nitko im to ne sprečava. Problem s nedostatkom nadzora nad djecom još je veći znade li se da većina djece u Vukovaru - ne zna plivati! Nažalost, ni Marin Matin nije bio plivač...

ODLIČAN UČENIK KOJI JE OBOŽAVAO IGRATI NOGOMET
Marin je bio jedna od prvih beba povratničkih obitelji koja se rodila u Vukovaru. Igrao je nogomet u pionirskoj momčadi lokalnog kluba Radnički, u trećem razredu Osnovne škole “Siniša Glavašević” bio je najbolji učenik s prosjekom ocjena 5.0. Soba mu je prepuna pohvalnica.

POLICIJA TRAŽI NOĆNOG KUPAČA
Varaždinska policija još traga za mladićem (19) koji je u petak u 1.15 sati zaplivao u rijeci Dravi. Kupao se u odvodnom kanalu rijeke kraj predjela Mali Prelogi te se više nije pojavio na površini. U potragu, zbog visokog vodostaja i mutne vode, policija još nije uključila ronioce. Njegovi prijatelji rekli su da je mladić odlučio zaplivati i da su ga pokušavali spriječiti. Ali nije ih poslušao. Čuli su ga kako pliva, ali su uskoro izgubili svaki kontakt s njim.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • šicika 08.05.2010.

    Anđele mali počivaj u miru Božjem.

  • vemi 08.05.2010.

    Propala mladost - ne znam i bolje da ne znam, ali neplivač nema nikakvih šansi ni bez vira, ni sa njim. Plivač ima! Pa da se na 10 utpljene djece spasi njih dvoje - puno je! Ogromno!!! Svako spašeno dijete je dragocjeno!!!!!

  • golf173 08.05.2010.

    sucut obitelji strasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare