To je to što me zanima!

Virovitički SDP: Stečaj u KIO Keramici neće riješiti probleme

Slučaj KIO Orahovice samo je jedan u nizu koji potvrđuje da je potrebno što prije mijenjati postojeće zakone i zaštititi radnike, kaže Nada Čavlović Smiljanec
Vidi originalni članak

Država je mogla na vrijeme pomoći KIO Keramici u Orahovici u stečaju. Njezini najveći vjerovnici, HBOR i HPB, mogli su postati novim vlasnicima poduzeća i time odmah riješiti većinu problema zbog kojih su radnici danas u agoniji. No dogodilo se sljedeće – Keramika Modus kupila je KIO Keramiku u stečaju za 46 milijuna kuna i od vjerovnika poduzeća, HBOR-a, ona sada traži kredit kao pomoć pri kupnji, kazao je Vlatko Podnar, predsjednik orahovačkog SDP-a na konferenciji za novinare u srijedu u Virovitici.

Članovi županijskog SDP-a i gradskih ogranaka stranke iz Virovitice i Orahovice govorili su o gospodarskom aspektu svog izbornog programa te se osvrnuli na aktualne probleme vezane uz propalu orahovičku tvornicu keramičkih pločica. Nada Čavlović Smiljanec iz virovitičkog SDP-a rekla je da je u slučaju KIO Keramike zakazao cijeli sustav, od države do pojedinih institucija i da je stečaj koji je prekasno pokrenut samo politički akt koji neće riješiti stvarne probleme.

– Slučaj KIO Orahovice samo je jedan u nizu koji potvrđuje da je potrebno što prije mijenjati postojeće zakone i zaštititi radnike. U tom slučaju radnici bi imali prvenstvo u odnosu na druge vjerovnike, a svaki državni službenik i institucija koje su kao kontrola zakazali trebali bi snositi kaznenu odgovornost – predlaže Čavlović Smiljanec.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • štefek 09.11.2011.

    KIO Orahovice za vas je status quo nema novac za vas sam ste krivi pa čekajte izbor glasate za kukavički koalicija kukuriku biče novi direktora od sdp kao onaj general ko niste vidili da je tamo a živi u dobra vojna mirovina i 15000.00kn plača a vi niste dobili plaču a on redovno , tako je kod privatnik ali dobit če te od sdp ili od mesić oni su oun kao brod

  • plavi cvijet 09.11.2011.

    Koliki radnici su do sada mjesecima bili bez plaće, šikanirani, ponižavani, a nitko iz oporbe ih nije došao posjetiti pa niti glas podići u njihovo ime. Sramotno do boli.

  • rođo rođin1 09.11.2011.

    znam reće ovo je sitnica što je kotromanović uzeo,ali gospodo uplatite meni tu sitnicu i ja vam dam glas dok sam živ,a tek mi je 99let.5x180000+5g automobil,benzin,servisi,putarine,rege cc200000+telefon.eto drugovi pa saberite koliko je zastupnik KIO-keramike potrošio dok vas je zastupao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare