To je to što me zanima!

Virus H1N1: Iz C. Gore ga doveli na liječenje u Zagreb

Muškarac (39) je u komi i zatajila su mu pluća. Na intenzivnom je odjelu Kolinike za infektivne bolesti u Zagrebu s još pet oboljelih pacijenata iz RH
Vidi originalni članak

Pacijentu iz Crne Gore Ž.K. (39) koji boluje od svinjske gripe stanje se zakompliciralo na liječenju u Podgorici. Liječnici su ga zato odlučili prebaciti u Zagreb kako bi ga priključili na ECMO aparat koji bi mu mogao spasiti život. Stigao je u četvrtak sanitetskim avionom u pratnji anestiziologa, a od zračne luke Pleso prebacili su ga sanitetskim vozilom. Sada je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti na odjelu intenzivne njege gdje se liječi još pet Hrvata.
- Muškarac je u komi. Zbog svinjske gripe zatajila su mu pluća. Bez ECMO aparata njegov organizam ne može primati kisik - objasnio je prof. Antun Beus, ravnatelj Klinike za Večernji list i dodao da je muškarac iz Kotora trenutno najteži pacijent. Nije htio prognozirati kakvo će stanje Crnogorcu biti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • slama 22.01.2010.

    ha ...zato netko od naših osiguranika HZZO-a nece biti zbrinut umjetnim plučima... glavno da mi srbe pomažemo, šatro taj nije nečiji..šta mislite da bi crnogorsku sirotinju tu vozili?

  • user_43623 22.01.2010.

    za svaku pohvalu.volio bi da se zdrav vrati u svoju zemlju.A osobno ne mogu vjerovati da među Hrvatima ima ljudi s ovoliko mržnje. 92 sam ostao bez svega materijalnog,ali hvala Bogu da nisam ovako uskogrudan kao kolega iz Dalmacije

  • mlatimudan 22.01.2010.

    neplatiša debili ti je tata ja ni tebe ni ikoga drugog nisan vriđa zato ne vriđaj ni ti ni iko drugi mene!!!!SA tim narodon nikad nismo imali mira ni ti će mo ga imati!!To je pokazala povijest a i budućnost nam s njima nije bajna!Tako da se vidi ko je debili ko ne zna o povijesti ništa, a šta se rata tiče niko nacistima nije oprostija ni 65 godina iza rata tako da i mi ne bi tribali njima oprostiti onolike žrtve!!!Uostalom opljačkali su po hrvatskoj šta se opljačkati dalo pa neka se sad liče na tim ukradenim aparatima!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare