To je to što me zanima!

Kolinda: Više nismo u ratu i želim da me presele u Visoku

Tuđman je na Pantovčak premješten nakon raketiranja Banskih dvora. Više nismo u ratu. Trebamo modernije mjesto za predsjedničku rezidenciju, kaže predsjednica
Vidi originalni članak

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u utorak u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu posjetila navijača Hajduka Pavu Hađija . Pavo Hađija, 24-godišnji student iz Dubrovnika, nastradao je, podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći na Badnjak. Za njega je pokrenuta humanitarna akcija koja je ujedinila zemlju.

- Pavo se dobro oporavlja i dobro se drži. Želim mu sve najbolje - rekla je Grabar Kitarović.

I dalje inzistira na preseljenju u Visoku

Komentirala je i preseljenje u Visoku ulicu na kojem inzistira. Kaže kako je osiguranje reklo da to nije moguće iz sigurnosnih razloga no ona i dalje misli da je to primjereno mjesto za ured predsjednika države.

- Prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman je na Pantovčak premješten nakon raketiranja Banskih dvora. Sada više nismo u ratu. Trebamo modernije i jeftinije mjesto za predsjedničku rezidenciju - rekla je Grabar Kitarović.

S imenima savjetnika još ne želi izlaziti u javnost

S imenima svojih savjetnika još ne želi izlaziti.

- "Kostur" još nije gotov i s nekim ljudima još moram razgovarati - rekla je Grabar Kitarović.

Milanović još nije nazvao i čestitao

Rekla je i da je premijer Zoran Milanović još nije nazvao i da će ona nazvati njega nakon inauguracije. Rekla je i da se nada dobroj suradnji s ministrom obrane Antom Kotromanovićem.

"Šešelju je mjesto u Haagu"

Odluku Ustavnog suda o Branimiru Glavašu nije htjela komentirati te je rekla da ne komentira odluke pravosudnih tijela.

Kolinda Grabar Kitarović komentirala je odluku Haškog suda koji je odlučio da Vojislav Šešelj i dalje ostaje na privremenoj slobodi.

- Žao mi je što je Haški sud donio tu odluku. Mislim da je Šešelju mjesto u Haagu. Kao predsjednica ću odmah reagirati i ako treba otići ću u New York i razgovarati s glavnim tajnikom UN-a i obratiti se općoj skupštini UN-a . Mislim da na ovome ne treba stati jer je Šešelj osoba koja podriva međudržavne odnose, izaziva mržnju i izaziva velikosrpske tendencije i to je nedopustivo - rekla je Grabar Kitarović.

Idi na 24sata

Komentari 324

  • user_409056 15.01.2015.

    Idemo odmah trošit pare Hrvatskih poreznih obveznika...(ne dijaspore, koja ju je izabrala...)

  • TAMARIS60 14.01.2015.

    Ja mislim, da bi se ona preselila za stalno u Visoku ul. jer joj je ovaj stan premali. Kaj ne kužite stvarnu situaciju ?

  • jorgovanjorgovan 14.01.2015.

    Sto sajes Seselja u Hag kad ga oni ne zele u pritvoru, sad im je bolje nema ih tko zajebavati

Komentiraj...
Vidi sve komentare