Obavijesti

News

Komentari 324

Kolinda: Više nismo u ratu i želim da me presele u Visoku

Kolinda: Više nismo u ratu i želim da me presele u Visoku
8

Tuđman je na Pantovčak premješten nakon raketiranja Banskih dvora. Više nismo u ratu. Trebamo modernije mjesto za predsjedničku rezidenciju, kaže predsjednica

VIDEO

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u utorak u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu posjetila navijača Hajduka Pavu Hađija . Pavo Hađija, 24-godišnji student iz Dubrovnika, nastradao je, podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći na Badnjak. Za njega je pokrenuta humanitarna akcija koja je ujedinila zemlju.

- Pavo se dobro oporavlja i dobro se drži. Želim mu sve najbolje - rekla je Grabar Kitarović.

I dalje inzistira na preseljenju u Visoku

Komentirala je i preseljenje u Visoku ulicu na kojem inzistira. Kaže kako je osiguranje reklo da to nije moguće iz sigurnosnih razloga no ona i dalje misli da je to primjereno mjesto za ured predsjednika države.

- Prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman je na Pantovčak premješten nakon raketiranja Banskih dvora. Sada više nismo u ratu. Trebamo modernije i jeftinije mjesto za predsjedničku rezidenciju - rekla je Grabar Kitarović.

S imenima savjetnika još ne želi izlaziti u javnost

S imenima svojih savjetnika još ne želi izlaziti.

VIDEO

- "Kostur" još nije gotov i s nekim ljudima još moram razgovarati - rekla je Grabar Kitarović.

Milanović još nije nazvao i čestitao

Rekla je i da je premijer Zoran Milanović još nije nazvao i da će ona nazvati njega nakon inauguracije. Rekla je i da se nada dobroj suradnji s ministrom obrane Antom Kotromanovićem.

VIDEO

"Šešelju je mjesto u Haagu"

Odluku Ustavnog suda o Branimiru Glavašu nije htjela komentirati te je rekla da ne komentira odluke pravosudnih tijela.

Kolinda Grabar Kitarović komentirala je odluku Haškog suda koji je odlučio da Vojislav Šešelj i dalje ostaje na privremenoj slobodi.

- Žao mi je što je Haški sud donio tu odluku. Mislim da je Šešelju mjesto u Haagu. Kao predsjednica ću odmah reagirati i ako treba otići ću u New York i razgovarati s glavnim tajnikom UN-a i obratiti se općoj skupštini UN-a . Mislim da na ovome ne treba stati jer je Šešelj osoba koja podriva međudržavne odnose, izaziva mržnju i izaziva velikosrpske tendencije i to je nedopustivo - rekla je Grabar Kitarović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 324
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...