To je to što me zanima!

Više od 1.3 milijuna građana potpisalo peticiju: 'Putinu se mora suditi za ratne zločine'

Hitno vas pozivamo da Putina i njegove suučesnike smatrate osobno odgovornima za njihovu ilegalnu invaziju na Ukrajinu stvaranjem novog Specijalnog suda za kažnjavanje zločina agresije, navode u peticiji
Vidi originalni članak

Više od 1.3 milijuna ljudi širom svijeta potpisalo je peticiju kojom traže da se ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu sudi za ratne zločine u stilu Nürnberga zbog invazije na Ukrajinu, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kampanja je pokrenuta prije osam dana, a nadaju se da će peticija natjerati Međunarodni kazneni sud sa sjedištem u Haagu da pokrene postupak protiv Kremlja.

GARI KASPAROV: ZIMA DOLAZI, 2. DIO 'Ne pravite se da znate tko je Vladimir Putin. Jednostavno niste spremni na pravu istinu'

- Kao građani cijelog svijeta, hitno vas pozivamo da Putina i njegove suučesnike smatrate osobno odgovornima za njihovu ilegalnu invaziju na Ukrajinu stvaranjem novog Specijalnog suda za kažnjavanje zločina agresije. Također vas pozivamo da u potpunosti poduprete odvojenu istragu Međunarodnog kaznenog suda o navodnim ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti u Ukrajini. Bez takve odgovornosti nikada neće biti mira – računamo na vas - navode organizatori.

Prvotni cilj bio im je prikupiti milijun potpisa, no brojka se sada već penje na 1.4 milijuna.

Navode i da je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba pozvao svijet da stvori ovaj novi specijalni sud. Također je istaknuo ranije ovog mjeseca da su Oružane snage Rusije počinile su i nastavljaju činiti višestruke ratne zločine protiv civilnog stanovništva, kao i zločine protiv čovječnosti.

NOVA UPOZORENJA Kremlj: 'Rusija će upotrijebiti nuklearno oružje samo ako se ugrozi njeno postojanje'

- Ogromna javna podrška ovoj ideji dala bi neodoljiv zamah i poslala bi Putinu i njegovim prijateljima snažnu poruku – svijet će vas osobno pozvati na odgovornost - navode.

INTERNET PAMTI SVE Mostov Miletić koji bi 'čistio' Hrvatsku ovako je pisao 2015.: 'Rokaj barba Putin, samo rokaj'

- Ovaj novi sud ključan je za obranu ne samo Ukrajine nego i cijelog svijeta od napada koji je bio protuzakonit od trenutka kada je počeo. Pridružite se globalnom pozivu za procesuiranje Putinovog zločina u novom sudu u stilu Nürnberga - navode i pozivaju na potpisivanje peticije.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • valmet 25.03.2022.

    hahahah dugo se ne nasmijah ovako......pa vi ne mozete sudit jednom pisljivom amerikancu obicnom vojniku iz Afganistana ili Iraka sto je ubijao civile a sudili bi lideru jedne od svijetskih velesila ......ovo ne zna covjek jer bi se smijao ili plakao OD SMIJEHA!.....

  • izygirl 24.03.2022.

    Puč treba biti ruskog naroda!

  • misko101 23.03.2022.

    Kad ce Amerima suditi za ratne zlocine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare